Edirne'nin Umurbey Mahallesi Muhtarı Turhan Özgünden, mahalledeki muhtarlık binasının eksiklerinin uzun süredir giderilmediğini belirterek Edirne Belediyesi'ne tepki gösterdi. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Özgünden, defalarca talepte bulunmasına rağmen özellikle bayrak direği ve Atatürk büstü konusunda herhangi bir çalışma yapılmadığını öne sürdü.
Mahallesine yıllarca muhtarlık binası olmadan hizmet verdiğini dile getiren Özgünden, yaklaşık sekiz ay önce Edirne Valiliği'nin desteğiyle yeni muhtarlık binasına kavuştuklarını söyledi. Binanın hizmet vermeye başlamasının ardından çevre düzenlemesi için kendi imkanlarıyla çeşitli çalışmalar yaptığını ifade eden muhtar, buna rağmen belediyeden bekledikleri desteği göremediklerini savundu.
Muhtarlık binasının önünde açıklamalarda bulunan Özgünden, belediyeye birçok kez başvurmalarına rağmen taleplerinin karşılık bulmadığını belirterek, "Valiliğimiz mahallemize bir muhtarlık binası kazandırdı. Biz de imkanlarımız ölçüsünde çevresini düzenlemeye çalıştık. Ancak eksiklerimizin tamamlanması konusunda belediyeden beklediğimiz desteği alamadık. Defalarca müracaat etmemize rağmen bugüne kadar herhangi bir sonuç elde edemedik." dedi.
Göreve başladıkları yeni binayı bugüne kadar belediye yönetiminden hiçbir yetkilinin ziyaret etmediğini ileri süren Özgünden, sekiz aylık süreçte ne belediye başkanının ne de başkan yardımcılarının mahalleye gelerek talepleri yerinde dinlediğini iddia etti. Muhtarlık binasında kullanılan birçok ekipmanı kendi imkanlarıyla temin ettiğini belirten Özgünden, vatandaşların binanın önünde bayrak direği ve Atatürk büstü bulunmamasını yadırgadığını söyledi.
Mahalle sakinlerinin de bu eksiklikleri dile getirdiğini ifade eden Özgünden, muhtarlık binasının resmi kimliğini tamamlayacak en temel unsurların bir an önce kazandırılmasını istediklerini belirterek, taleplerinin yalnızca bayrak direği ve Atatürk büstüyle sınırlı olmadığını, çevre düzenlemesine ilişkin beklentilerinin de bulunduğunu kaydetti.
Mahallede bulunan parkın yeniden düzenlenmesini de istediklerini belirten Özgünden, geçtiğimiz yıl yaşanan acı bir olayda yaşamını yitiren genç kız ve torununun anısının yaşatılması amacıyla parka onların isminin verilmesini talep ettiklerini söyledi.
Artık belediyeden herhangi bir beklentisinin kalmadığını ifade eden Özgünden, eksik gördüğü çalışmaları kendi imkanlarıyla tamamlamaya karar verdiğini belirterek, "Bundan sonra kimseye talepte bulunmayacağım. Bayrak direğini de Atatürk büstünü de kendi bütçemden ayıracağım imkanlarla yaptıracağım. Mahallemizin ihtiyaçlarını karşılamak için elimden geleni yapmaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı.
(Haber: Hasan Yiğit Konaklılar)





