Edirne’de her hafta pazartesi günleri kurulan ve çoğunlukla yöresel ürünlerin satışa sunulduğu semt pazarı, Balkanlar’dan gelen sert soğuk hava dalgası nedeniyle bu hafta beklenen ilgiyi görmedi. Yağışla birlikte etkisini artıran düşük sıcaklıklar, pazardaki hareketliliği büyük ölçüde azalttı.
Termometrelerin 1 dereceye kadar gerilemesiyle birlikte pazar alanında alışılmış kalabalık oluşmazken, birçok noktada boş alanlar dikkat çekti. Soğuk hava koşulları hem alışverişe gelen vatandaşları hem de pazarcı esnafını zorladı.
Sabah saatlerinden itibaren etkisini hissettiren dondurucu ayaz nedeniyle bazı esnafların tezgâh açmadığı, satış yapanların ise müşteri azlığı sebebiyle verimli bir gün geçiremediği gözlendi. Tezgâhların önünde oluşan yoğunluk yerini sakinliğe bıraktı.
Yağış ve soğuğun birlikte etkili olması, vatandaşların pazara çıkma isteğini azaltırken, alışveriş süresinin de oldukça kısa tutulduğu görüldü. Pazardaki durgunluk, çevredeki esnafı da olumsuz etkiledi.
Pazarcılar, hava şartlarının mevsim normallerine dönmesiyle birlikte pazarda yeniden canlılığın yaşanmasını umut ettiklerini dile getirdi.(Haber: Refik ULSUY)





