Edirne’nin de aralarında bulunduğu 75 ilde, son 10 gün içerisinde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik geniş kapsamlı operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlarda tonlarca uyuşturucu madde ele geçirilirken, yüzlerce şüpheli tutuklandı.
İçişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalara ilişkin detaylar paylaşıldı. İl Emniyet Müdürlükleri tarafından eş zamanlı düzenlenen operasyonlara çok sayıda ekip katıldı.
Gaziantep’ten İstanbul’a, İzmir’den Edirne’ye kadar 75 ilde gerçekleştirilen operasyonlara 2 bin 500 ekip ve 6 bin 325 personel katıldı. Çalışmalarda 17 hava aracı ile 38 narkotik dedektör köpeği de aktif görev aldı.
Yapılan operasyonlar sonucunda toplam 958 kilogram uyuşturucu madde ile 1 milyon 263 bin 58 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Güvenlik güçleri tarafından 1.699 şüpheli yakalandı.
Şüphelilerden 888’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 246 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin sürdüğü bildirildi.
Yetkililer, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla ve aralıksız devam edeceğini vurguladı.(Haber: Refik USLUY)





