Edirne’nin Kocasinan Mahallesi Ahmet Çalışkan Caddesi üzerinde bulunan Emek Sitesi’nde çevre düzenlemesi eksikliği nedeniyle yaşanan çamur ve su birikintileri, vatandaşların tepkisini artırdı. Özellikle yağışlı günlerin ardından ortaya çıkan görüntüler, site sakinlerinin günlük yaşamını olumsuz etkiliyor.
Emek Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Pamukçu, site çevresindeki boş ve düzenlenmemiş alanlarda uzun süredir herhangi bir iyileştirme çalışması yapılmadığını belirterek, yağmur sonrası oluşan çamur ve su birikintilerinin ciddi sorun yarattığını ifade etti.
Pamukçu, ortak kullanım alanlarının yağış sonrası kullanılamaz hale geldiğini belirterek, özellikle çocuklar, yaşlılar ve araç sürücülerinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyledi. Biriken suların yalnızca ulaşımı zorlaştırmadığını dile getiren Pamukçu, aynı zamanda çevre sağlığı açısından da risk oluşturduğunu, sıcak havalarla birlikte haşere oluşumunun artabileceğini kaydetti.
Mahallede oluşan görüntülerin kent estetiğine yakışmadığını ifade eden Pamukçu, vatandaşların daha düzenli, temiz ve güvenli alanlarda yaşamayı hak ettiğini vurguladı. Sorunun uzun süredir devam ettiğini belirten site yönetimi, çözüm için belediyeden destek beklediklerini açıkladı.
Site yönetiminin talepleri arasında; zeminin iş makineleriyle düzeltilmesi, mıcır veya dolgu malzemeleriyle güçlendirilmesi, silindir çalışmasıyla alanın sağlamlaştırılması ve yağmur sularının birikmesini önleyecek altyapı düzenlemelerinin yapılması yer aldı. Ayrıca site içerisinde çocukların kullanabileceği güvenli oyun alanlarının oluşturulması da talepler arasında bulunuyor.
Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’ın vatandaş taleplerine duyarlı yaklaşımına güvendiklerini belirten Mustafa Pamukçu, yetkililerin bölgeyi yerinde inceleyerek soruna çözüm üretmesini beklediklerini söyledi.
Mahalle sakinleri ise yağışlı havalarda yaşanan mağduriyetin sona ermesini ve yaşam alanlarının daha kullanışlı hale getirilmesini istiyor.(Haber Merkezi)





