Edirne 15 Temmuz Derneği Başkanı Veysel Güner, Ankara’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi kampüsünde yaşanan Türk Bayrağı tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Güner, Türk Bayrağı açan öğrencileri desteklediğini belirtirken, bayrağa tepki gösteren gruplara sert sözlerle tepki gösterdi.
Yaptığı açıklamada Türk Bayrağı’nın milletin ortak değeri olduğunu vurgulayan Güner, ODTÜ’de ay yıldızlı bayrağı açan gençlerin milli değerlere sahip çıktığını ifade etti. Güner, “O gençler yalnızca bir bayrak açmadı, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına ve şehitlerin emanetine sahip çıktı. Türk Bayrağı bu milletin ortak şerefi ve namusudur” dedi.
Üniversite ortamında Türk Bayrağı’ndan rahatsız olunmasını kabul etmediklerini belirten Güner, bayrağa karşı çıkan anlayışın toplumun ortak değerlerinden uzak olduğunu savundu. Türk Bayrağı’na yönelik tepkinin özgürlük olarak değerlendirilemeyeceğini ifade eden Güner, bunun milletin ortak vicdanına karşı bir duruş olduğunu söyledi.
Açıklamasında milli birlik ve beraberlik vurgusu da yapan Güner, üniversitelerin marjinal grupların milli değerlere saldırı alanı haline getirilmemesi gerektiğini kaydetti. Türk Bayrağı’nın bu ülkenin kırmızı çizgisi olduğunu belirten Güner, Çanakkale’den 15 Temmuz’a kadar birçok kişinin bayrak uğruna can verdiğini hatırlatarak, bayrağa yönelik tahammülsüzlüğün toplumda karşılık bulmayacağını dile getirdi. (Haber: Hasan Yiğit KONAKLILAR)





