Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran için Edirneli esnaf Fuat Koçer anlamlı bir etkinlik düzenledi. Koçer, Kocasinan Mahallesi’ndeki işletmesinde, Narin Güran’ın anısına helva dağıttı. Etkinliğe Edirne Belediye Başkan Vekili İlknur Özcan, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Engin Makak ve belediye meclis üyeleri de katıldı. Yaklaşık 500 adet helvanın dağıtıldığı etkinlikte, Edirne Belediye Başkan Vekili İlknur Özcan, “Narin’ler ölmesin, evlatlar ölmesin, çocuklarımıza dokunulmasın. Adalet istiyoruz. Daha ciddi yaptırımlar istiyoruz. Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun.”dedi.
Narin için düzenlenen anlamlı etkinlikte Edirne Belediye Başkan Vekili İlknur Özcan, Narin Güran olayına yönelik daha ciddi yaptırımlar talep etti. Özcan, “Öncelikle Narin kızımıza Allah’tan rahmet, ailesine de başsağlığı diliyorum. Çok acı. Yani buna söyleyecek bir söz bile bulamıyorum. Hepimiz anneyiz. Narin’ler ölmesin, evlatlar ölmesin, çocuklarımıza dokunulmasın. Adalet istiyoruz. Daha ciddi yaptırımlar istiyoruz. Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun” şeklinde konuştu. Etkinliğin ev sahibi esnaf Fuat Koçer, etkinlikte yaklaşık 500 adet helva dağıttıklarını belirterek, “Böyle caniler ne vatanı, ne de çocukları sever. Biz bu vatanı hainlere yar etmeyiz. Bu vatan topraklarında çiğ süt emmiş canilere yer yoktur. Allah Narin kızımıza rahmet eylesin” dedi.
“HİÇBİR YAVRUMUZ BU ŞEKİLDE ÖLDÜRÜLMESİN”
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ise benzer olayların tekrar yaşanmaması için her türlü önlemi almaya hazır olduklarını ifade etti. İba, “Buradan Türkiye’ye bir ses verdik. Evlatlarımız ölmesin, katledilmesin. O hepimizin evladıydı. Gerçekten çok üzgünüz. Günlerce dua ettik, sağ salim bulalım diye ama günün sonunda maalesef ölü olarak bulduk evladımızı. Narinler bitsin istiyoruz. Hiçbir evlat ölmesin, hiçbir yavrumuz bu şekilde öldürülmesin istiyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bir anne olarak, bir insan olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. İnşallah bu son olur.”ifadelerini kullandı.(Haber: Mehmet Efecan HIDIROĞLU)





