Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde polis ekiplerince durdurulan otomobilde, 4 FETÖ şüphelisi yakalandı.
Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin durdurduğu otomobilde 2’si FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan ve 2’si ise aynı suçtan yargılamaları devam eden 4 şüpheliyi yakaladı.
Şüphelilerin içerisinde bulunduğu aracın sürücü ise göçmen kaçakçılığı suçundan gözaltına alındı.
Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve TEM Büro Amirliği ekiplerinin ortak çalışması kapsamında, 23 Eylül 2026 tarihinde Havsa’dan Uzunköprü yönüne seyir halinde bulunan bir otomobil takibe alındı. Araçta FETÖ/PDY terör örgütü mensubu kişilerin bulunduğu ve bu kişilerin yasa dışı yollarla yurt dışına çıkış yapacağı bilgisi üzerine ekipler harekete geçti.
Otomobil, saat 10.15 sıralarında çevreyolu Çöpköy Kavşağı’nda kontrollü şekilde durduruldu. Araçta yapılan kontrollerde sürücü F.L.T.’nin üzerinden dijital materyaller ile 2 bin Euro ve 190 TL para bulundu. Söz konusu materyal ve paralara rızaen muhafaza altına alınmak üzere el konuldu.
Araçta yolcu olarak bulunan kişilerden İ.A.’nın, Ankara Ağır Ceza İlamat Masası tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan arandığı ve hakkında 8 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi. M.A.’nın da aynı suçtan İstanbul Ağır Ceza İlamat Masası tarafından arandığı ve 8 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu tespit edildi.
Diğer yolcular H.Ç. ve M.Ş.A.’nın ise FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yargılamalarının istinaf aşamasında olduğu belirlendi. Şahısların üzerlerinde bulunan dijital materyallere de el konuldu.
Araç sürücüsü F.L.T. hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 79. maddesi kapsamında göçmen kaçakçılığı suçundan soruşturma başlatıldı. Sürücünün Uzunköprü Cumhuriyet Başsavcılığında mevcutlu olarak hazır edileceği bildirildi.
Araçta bulunan İ.A., M.A., H.Ç. ve M.Ş.A. hakkında ise FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan tahkikat başlatıldı. Şahısların işlemlerinin tamamlanmasının ardından Edirne Cumhuriyet Başsavcılığında mevcutlu olarak hazır edileceği öğrenildi.(Haber: Hasan Yiğit KONAKLILAR)





