Alanya’da 6 ülkeden 753 yarışmacının katıldığı yarışmada elde ettikleri başarılarla bireysel ödülleri toplayan Arda Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencileri ve başarının mimarı öğretim elemanları, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile bir araya geldi. Buluşmada öğrenciler, Trakya lezzetleriyle ödüle uzanan yolu ve başarı hikâyelerini anlatarak, Türkiye ve Edirne Gastronomisi hakkındaki görüşlerini paylaştı. Yurt içi ve yurt dışından Alanya’ya gelen pek çok yarışmacının, 3 gün boyunca farklı lezzetler ve şovlarla yeteneklerini gösterme imkanı bulduğu ve meslekte duayen olmuş önemli isimlerden oluşan jüri üyelerinin değerlendirdiği yarışmada, 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya ve bir de kupa kazanarak lezzet ödüllerinin sahibi olan Arda Meslek Yüksekokulu öğrencileri Şevval Palabayık, Berk Kanat, Erkutay Avcı ve Doruk Efe Usluyer’e ziyarette, Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Palüzar ve Öğretim Görevlisi Şinasi Özmen eşlik etti.
Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlisi Şinasi Özmen, tamamen yöresel malzemelerden hazırlanan yemeklerle yarışmaya katıldıklarını belirterek, “Çok kısa bir hazırlık sürecinden geçerek katıldığımız, prestiji yüksek bir yarışmada önemli başarılara imza attığımızı düşünüyorum. Yerel lezzetleri gün yüzüne çıkartarak bilgi ve tecrübelerinizle birleştirdiğinizde Türk mutfağının zenginliğini ve büyüklüğünü daha iyi anlayabiliyorsunuz. Yarışmaya, ancak iki gün hazırlanma fırsatı bulabildik ve buna rağmen birçok başarı elde ederek Trakya Üniversitesi’ni gururlandırdık. Daha uzun süre hazırlık yapabilme imkânımız olsaydı eminim daha fazla başarıyla dönerdik. Birbirinden farklı yemeklerin hem sunum hem de lezzet açısından değerlendirildiği, 6 ülkeden 800’e yakın yarışmacının kıyasıya yarıştığı ciddi bir yarışmadan söz ediyoruz. Eğitimde kaliteye önem vererek öğrencilerin teorik derslerini, uygulamalı derslerle pekiştirebildiği ve bu bağlamda teoride aldıkları bilgiyi uygulamaya dönüştürdükleri modern mutfaklarımızda Türkiye ve dünyaya ait çeşitli lezzetleri yapmaya gayret ediyoruz. Derece elde eden ürünlerimizden pizzayı glütensiz un ve yöresel lezzetler kullanarak hazırladık. Hayrabolu tatlısını, Kırklareli’ne özgü Hardaliye sos eşliğinde hazırlayarak Uzunköprü’ye ait yöresel tahin ile ikram ettik. Hazırladığımız Osmanlı Şerbeti de yanına çok yakıştı. Yine Glutensiz hazırladığımız Trakya Sini Mantısı ve Dermason Fasulye eşliğinde Levrek Fileto, lezzeti ve sunumuyla jürinin ilgisini çekti. Öğrencilerimiz burada öğrendiği lezzetleri ödüllerle taçlandırmaya ve Trakya Üniversitesi’ni başarıyla temsil etmeye başladı. Üniversitemizin üstlendiği ‘Bölge Üniversitesi’ olma misyonuna yakışır bir şekilde, Edirne’nin ve Balkanlar’ın gastronomi değerlerine sahip çıkacak önemli bir kazanım niteliğinde olan eğitim mutfaklarının ve Aşçılık Programı’nın kente ve bölgemize kazandırılmasında Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun büyük emeği var. Bu çaba ve emeğin karşılığını kısa bir sürede madalyalarla taçlandırmak bizi son derece memnun etti. Aşçılık Bölümümüzün yanı sıra Trakya Üniversitesi bünyesinde açılacak bir Gastronomi Bölümü’nün de Trakya ve Balkan Mutfağı’na sağlayacağı katkının muazzam olacağına inanıyorum. Ayrıca, öğrencilerimiz eşliğinde yürüttüğümüz çalışmalarda ortaya çıkan yeni lezzetler için patent girişimlerinde de bulunabiliriz” dedi.
Arda Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Palüzar Aşçılık Programının, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü altında yeni açılan bir bölüm olmasına rağmen, lezzet geliştirme ve deneyimleme noktasında dikkatleri üzerine çekmeyi başardığını belirterek adını ulusal ve uluslararası arenada duyurduğunu sözlerine ekledi. Dr. Öğr. Üyesi Hatice Palüzar, meslek yüksekokullarının Aşçılık Programı ve mutfaklarına olan ilgiyi şu cümlelerle ifade etti: “Edirne ve Trakya Bölgesi’nin yanı sıra Balkanlar’dan Edirne’ye gelerek mutfağımızı ziyaret eden aşçı ve mutfak meraklılarının beraberinde daha şimdiden programımızı tercih etmek istediğini belirten yüzlerce öğrencimiz oldu.”
Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü bünyesinde açtıkları 2 yıllık Aşçılık programı kapsamında öğrencilerine ilk günden itibaren en az 4 yıllık gastronomi bölümlerindeki kadar bilgi ve beceri kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, “Başka okullardan, teknik liselerden bizim mutfağımızı eğitimimizi görmek için geliyorlar. Gayet olumlu dönüşler aldık. Beğenilen bir bölüm ve faaliyetlerimiz oldu. Bunun dışında yine oldukça anlamlı bir yemek yarışması ve festivalinde geniş bir lezzet yelpazesiyle önemli başarılar elde ettik. Yeni açılan bir bölüm olmasına rağmen, yüksek bir standart ve eğitim kalitesi yakaladığımızı düşünüyorum. Önümüzdeki dönem Osmanlı Mutfağı dersimiz de olacak. Ulusal basının ve önemli medya kuruluşlarının ilgisiyle karşılaşıyoruz. Özellikle Osmanlı mutfağını merak ediyorlar. Bu konuda iletişimimiz sürüyor. Mutfağımız yapılır yapılmaz öğrencilerimiz beyaz önlükleriyle mutfağa girdi. Bu sayede hızlıca pratik ve uygulamalı eğitimlerine başlamış oldular. Özgün yemekler ve lezzetlerle daha çok başarı elde edecekleri aşikâr. Öğretim elemanlarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.
Birbirinden değerli jüri üyelerinin beğenisini kazanmaktan ve sundukları farklı lezzetlerle başarılı olarak yarışmadan madalyalarla dönmekten mutluluk duyduklarını belirten öğrenciler, lezzet sırlarını ve hünerlerini Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu ile paylaşarak, gelmeden hemen önce hazırladıkları ve pizza kategorisinde kendilerine altın madalyayı getiren “Trakya Yöresel Pizza”yı da ikram etmeyi ihmal etmedi. Çölyak hastalarına yönelik glutensiz un, tuzsuz Edirne peyniri, Edirne eski kaşarı, Edirne Osmanlı Köyü sucuğu, Edirne Tava ciğeri ve hamura aroma vermek için Kırklareli Hardaliye içeceği kullanarak hazırlanan pizzayı tadan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, çok beğendiğini ifade ederek patent alma girişiminde bulunabileceklerini belirtti. Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi. Haber MERKEZİ
Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlisi Şinasi Özmen, tamamen yöresel malzemelerden hazırlanan yemeklerle yarışmaya katıldıklarını belirterek, “Çok kısa bir hazırlık sürecinden geçerek katıldığımız, prestiji yüksek bir yarışmada önemli başarılara imza attığımızı düşünüyorum. Yerel lezzetleri gün yüzüne çıkartarak bilgi ve tecrübelerinizle birleştirdiğinizde Türk mutfağının zenginliğini ve büyüklüğünü daha iyi anlayabiliyorsunuz. Yarışmaya, ancak iki gün hazırlanma fırsatı bulabildik ve buna rağmen birçok başarı elde ederek Trakya Üniversitesi’ni gururlandırdık. Daha uzun süre hazırlık yapabilme imkânımız olsaydı eminim daha fazla başarıyla dönerdik. Birbirinden farklı yemeklerin hem sunum hem de lezzet açısından değerlendirildiği, 6 ülkeden 800’e yakın yarışmacının kıyasıya yarıştığı ciddi bir yarışmadan söz ediyoruz. Eğitimde kaliteye önem vererek öğrencilerin teorik derslerini, uygulamalı derslerle pekiştirebildiği ve bu bağlamda teoride aldıkları bilgiyi uygulamaya dönüştürdükleri modern mutfaklarımızda Türkiye ve dünyaya ait çeşitli lezzetleri yapmaya gayret ediyoruz. Derece elde eden ürünlerimizden pizzayı glütensiz un ve yöresel lezzetler kullanarak hazırladık. Hayrabolu tatlısını, Kırklareli’ne özgü Hardaliye sos eşliğinde hazırlayarak Uzunköprü’ye ait yöresel tahin ile ikram ettik. Hazırladığımız Osmanlı Şerbeti de yanına çok yakıştı. Yine Glutensiz hazırladığımız Trakya Sini Mantısı ve Dermason Fasulye eşliğinde Levrek Fileto, lezzeti ve sunumuyla jürinin ilgisini çekti. Öğrencilerimiz burada öğrendiği lezzetleri ödüllerle taçlandırmaya ve Trakya Üniversitesi’ni başarıyla temsil etmeye başladı. Üniversitemizin üstlendiği ‘Bölge Üniversitesi’ olma misyonuna yakışır bir şekilde, Edirne’nin ve Balkanlar’ın gastronomi değerlerine sahip çıkacak önemli bir kazanım niteliğinde olan eğitim mutfaklarının ve Aşçılık Programı’nın kente ve bölgemize kazandırılmasında Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun büyük emeği var. Bu çaba ve emeğin karşılığını kısa bir sürede madalyalarla taçlandırmak bizi son derece memnun etti. Aşçılık Bölümümüzün yanı sıra Trakya Üniversitesi bünyesinde açılacak bir Gastronomi Bölümü’nün de Trakya ve Balkan Mutfağı’na sağlayacağı katkının muazzam olacağına inanıyorum. Ayrıca, öğrencilerimiz eşliğinde yürüttüğümüz çalışmalarda ortaya çıkan yeni lezzetler için patent girişimlerinde de bulunabiliriz” dedi.
Arda Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Palüzar Aşçılık Programının, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü altında yeni açılan bir bölüm olmasına rağmen, lezzet geliştirme ve deneyimleme noktasında dikkatleri üzerine çekmeyi başardığını belirterek adını ulusal ve uluslararası arenada duyurduğunu sözlerine ekledi. Dr. Öğr. Üyesi Hatice Palüzar, meslek yüksekokullarının Aşçılık Programı ve mutfaklarına olan ilgiyi şu cümlelerle ifade etti: “Edirne ve Trakya Bölgesi’nin yanı sıra Balkanlar’dan Edirne’ye gelerek mutfağımızı ziyaret eden aşçı ve mutfak meraklılarının beraberinde daha şimdiden programımızı tercih etmek istediğini belirten yüzlerce öğrencimiz oldu.”
Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü bünyesinde açtıkları 2 yıllık Aşçılık programı kapsamında öğrencilerine ilk günden itibaren en az 4 yıllık gastronomi bölümlerindeki kadar bilgi ve beceri kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, “Başka okullardan, teknik liselerden bizim mutfağımızı eğitimimizi görmek için geliyorlar. Gayet olumlu dönüşler aldık. Beğenilen bir bölüm ve faaliyetlerimiz oldu. Bunun dışında yine oldukça anlamlı bir yemek yarışması ve festivalinde geniş bir lezzet yelpazesiyle önemli başarılar elde ettik. Yeni açılan bir bölüm olmasına rağmen, yüksek bir standart ve eğitim kalitesi yakaladığımızı düşünüyorum. Önümüzdeki dönem Osmanlı Mutfağı dersimiz de olacak. Ulusal basının ve önemli medya kuruluşlarının ilgisiyle karşılaşıyoruz. Özellikle Osmanlı mutfağını merak ediyorlar. Bu konuda iletişimimiz sürüyor. Mutfağımız yapılır yapılmaz öğrencilerimiz beyaz önlükleriyle mutfağa girdi. Bu sayede hızlıca pratik ve uygulamalı eğitimlerine başlamış oldular. Özgün yemekler ve lezzetlerle daha çok başarı elde edecekleri aşikâr. Öğretim elemanlarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.
Birbirinden değerli jüri üyelerinin beğenisini kazanmaktan ve sundukları farklı lezzetlerle başarılı olarak yarışmadan madalyalarla dönmekten mutluluk duyduklarını belirten öğrenciler, lezzet sırlarını ve hünerlerini Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu ile paylaşarak, gelmeden hemen önce hazırladıkları ve pizza kategorisinde kendilerine altın madalyayı getiren “Trakya Yöresel Pizza”yı da ikram etmeyi ihmal etmedi. Çölyak hastalarına yönelik glutensiz un, tuzsuz Edirne peyniri, Edirne eski kaşarı, Edirne Osmanlı Köyü sucuğu, Edirne Tava ciğeri ve hamura aroma vermek için Kırklareli Hardaliye içeceği kullanarak hazırlanan pizzayı tadan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, çok beğendiğini ifade ederek patent alma girişiminde bulunabileceklerini belirtti. Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi. Haber MERKEZİ