Restoranlarda 1 Haziran’a hazırlığı

Salgın sonrası normalleşme kapsamında 1 Haziran’da açılacak olan restoran ve kafelerde hazırlıklar başladı. Sosyal mesafenin önem kazandığı mekanlarda masalar arasındaki boşluklar hesaplanarak yerleştiriliyor. Ülke genelinde virüs salgını sonrası 5 Nisan’da önlem amacıyla kapatılan restoranlar ve kafeler 1 Haziran itibariyle faaliyete tekrar başlayacak. Salgın öncesi gibi olmayacak olan kapalı alan ticarethanelerin hijyen ve mesafe aralıkları düzenlenerek açılacak.

Restoranlarda 1 Haziran’a hazırlığı

Salgın sonrası normalleşme kapsamında 1 Haziran’da açılacak olan restoran ve kafelerde hazırlıklar başladı. Sosyal mesafenin önem kazandığı mekanlarda masalar arasındaki boşluklar hesaplanarak yerleştiriliyor. Ülke genelinde virüs salgını sonrası 5 Nisan’da önlem amacıyla kapatılan restoranlar ve kafeler 1 Haziran itibariyle faaliyete tekrar başlayacak. Salgın öncesi gibi olmayacak olan kapalı alan ticarethanelerin hijyen ve mesafe aralıkları düzenlenerek açılacak.

Restoranlarda 1 Haziran’a hazırlığı
29 Mayıs 2020 - 17:18
Reklam

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, 1 Haziran’da açılacak olan restoran ve kafeler için hazırlıkların heyecanlı bir şekilde yapıldığını söyledi. Tüm işletmelerin korona virüs tedbirleri kapsamında gerekli önlemleri alarak hizmete başlayacağını belirten Dinar, “Paradan ziyade müşteriyi özledik. Bizim doğamız insanlarla iç içe olmak” dedi.
 
CİĞERCİLER DE 1 HAZİRAN’A HAZIR
Vatandaşlarla birlikte işletme sahiplerinin de kurallara karşılıklı uyarak hizmet vereceklerini dile getiren Dinar, “Restoranlar pazartesi günü itibariyle hizmet vermeye hazırlanıyor. Bizde çok heyecanlı bir şekilde tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz. Çünkü, biz işimizi özledik. Aşağı yukarı 3 aydan beri müşterisiziz. Müşterilerimizi özledik. Paradan ziyade müşteriyi özledik. Bizim doğamız insanlarla iç içe olmak. 3 aydan beri yalnızız. Bizim mesleğimiz yalnızlığı sevmiyor. Pazartesi günü müşterilerimizle buluşacağımız için heyecanlıyız. Tabii ki korona virüs tedbirleri kapsamında buluşacağız müşterilerimizle. Öncelikle müşterimiz içeri girerken ellerine dezenfektan veriyoruz, ardından ateşini ölçüyoruz. Daha sonrasında maskesi olmayana maskesini vereceğiz. Bunların dışında en önemli virüs kuralımızdan biri de sosyal mesafe biliyorsunuz ki. Bu kurala uyarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Masalarımızı aralarında en az ikişer metre olacak şekilde dizayn edeceğiz. Çünkü bizim işimiz temasa ve dokunmaya elverişli bir meslek. Bunu ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapacağız. Bu konuda müşterilerimizle birlikte ortak çalışacağız. Onlar üzerine düşeni yapacaklar, bizde üzerimize düşenin daha fazlasını yaparak sağlıklı bir şekilde hizmet vereceğiz. Tabii masalarımızda olmazsa olmazımız kolonya ve dezenfektan. Müşterilerimiz istediği zaman kullanabilecekler” dedi.
 
Haber-Fotoğraf Hatice ÖZSOY
 

Bu haber 737 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum