Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesinde, tarım alanlarında verim kaybına neden olan kokarca zararlısına karşı mücadele çalışmaları devam ediyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri, zararlının yoğunluğunu izlemek amacıyla kurulan feromon tuzaklarının kontrollerini gerçekleştirdi.
Meyve ve sebze üretiminde ciddi ekonomik kayıplara yol açabilen kokarca, istilacı bir tür olarak biliniyor. Bu kapsamda, tarlalara ve bahçelere yerleştirilen feromon tuzakları düzenli aralıklarla inceleniyor. Yapılan kontrollerde tuzaklara yakalanan zararlı sayısı kayıt altına alınarak popülasyon düzeyi hakkında değerlendirmeler yapılıyor.
Teknik personel, sadece tuzakları kontrol etmekle kalmayıp, üreticilere de zararlının biyolojik özellikleri, neden olduğu zararlar ve etkili mücadele yöntemleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuyor. Özellikle feromon tuzaklarının işleyişi ve kullanım şekli çiftçilere uygulamalı olarak anlatılıyor.
İlçe Müdürlüğü, kimyasal ilaç kullanımını azaltan ve çevreye zarar vermeyen entegre mücadele yöntemlerini desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Yapılan açıklamada, hem üreticilerin bilinçlenmesi hem de tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması adına bu kontrollerin aralıksız süreceği vurgulandı.(Haber: Gülşah AK)





