Edirne, Büyükler Türkiye Kürek Şampiyonası kapsamında önemli bir organizasyona ev sahipliği yaparken, paralimpik sporcular da Meriç Nehri’ndeki parkurda mücadele verdi.
Türkiye Kürek Federasyonu tarafından 100. Yıl Kürek Parkuru’nda gerçekleştirilen şampiyonada farklı kategorilerde sporcular dereceye girebilmek için kürek çekti. Organizasyonda para kürek branşında mücadele eden sporcular da performanslarıyla dikkat çekti.
Türkiye Kürek Federasyonu Para Kürek Milli Takım Antrenörü Süleyman Şahin, milli takım sporcularının hem yurt içindeki hem de uluslararası organizasyonlardaki hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.
Yaklaşık iki yıldır para kürek milli takımıyla çalışmalar yaptığını aktaran Şahin, Edirne’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nın da sporcular açısından önemli bir yarış olduğunu ifade etti.
Şahin, para kürek programı kapsamında ulusal ve uluslararası hedeflere yönelik antrenmanların devam ettiğini belirterek, milli takım sporcularıyla birlikte farklı organizasyonlarda Türkiye’yi temsil ettiklerini söyledi.
Para kürek milli takımının Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası gibi önemli organizasyonlarda mücadele ettiğini aktaran Şahin, son Paralimpik Oyunları’nda da Türkiye adına yarıştıklarını kaydetti.
Şahin, sporcuların uluslararası alandaki tecrübelerinin her geçen gün arttığını ve çalışmaların yeni hedefler doğrultusunda sürdürüldüğünü dile getirdi.
Şampiyonada mücadele eden paralimpik sporcu Yurdagül Dinanet de spora başlama sürecini ve para kürekte yaşanan gelişimi anlattı.
Dinanet, 2023 yılının ağustos ayında spor yapmaya başladığını belirterek, ilk dönemlerde para kürek branşındaki sporcu sayısının oldukça sınırlı olduğunu söyledi.
Başlangıçta Türkiye’deki ilk üç sporcu arasında yer aldıklarını ifade eden Dinanet, zaman içerisinde sporcu sayısının yükselmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.
Dinanet, engelli bireyleri de spora yönelmeye davet ederek, para küreğin kendileri açısından önemli bir alan olduğunu söyledi.
Yurt dışında ve uluslararası organizasyonlarda elde edilen başarıların kendileri için önemli bir motivasyon oluşturduğunu belirten Dinanet, Paralimpik Oyunları’nda yarışan ve dünya şampiyonalarında derece alan sporcuların kendilerine örnek olduğunu dile getirdi.
Türkiye şampiyonalarında daha önce madalya ve çeşitli dereceler elde ettiğini belirten Dinanet, yarışlara hazırlık sürecinde en büyük motivasyonunun mücadeleye devam etmek olduğunu ifade etti.
“BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN VAZGEÇMEMEK”
Yarış öncesinde uyguladığı özel bir ritüelinin bulunmadığını söyleyen Dinanet, spor hayatında ve günlük yaşamda en önemli unsurun pes etmemek olduğunu vurguladı.
Dinanet, “Benim için önemli olan vazgeçmemek. Bu hayatımızın her alanında var. Tek söyleyebileceğim şey vazgeçmemek” sözleriyle mücadele mesajı verdi.
Yaklaşık üç yıldır kürek sporuyla ilgilenen Dinanet, çalışmalarını sürdürerek yeni yarışlarda da başarılı sonuçlar elde etmeyi hedeflediğini kaydetti.(Haber: Hasan Yiğit KONAKLILAR)





