Edirne’nin Meriç ilçesinde su kaynaklarının zenginleştirilmesi ve balık popülasyonunun artırılması amacıyla göletlere 30 bin adet balık bırakıldı.
Meriç Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışma kapsamında, Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünden temin edilen 30 bin balık, ilçede bulunan Küçük Doğanca ve Büyük Doğanca Göletleri’ne salındı.
Gerçekleştirilen balıklandırma çalışmasıyla göletlerdeki su ürünleri varlığının artırılması, su kaynaklarının daha verimli hale getirilmesi ve doğal yaşamın desteklenmesi hedefleniyor.
Meriç Belediye Başkanı Yunus Atay, ilçenin doğal kaynaklarının korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına gerçekleştirilen çalışmanın önemine dikkat çekti.
Başkan Atay, balıklandırma çalışmasına katkı sunan Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğüne teşekkür ederek, göletlerin balıklarla şenlenmesinin ilçe açısından önemli olduğunu ifade etti.
Meriç Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise su kaynaklarının korunması ve doğal yaşamın desteklenmesine yönelik çalışmaların sürdürüleceği belirtildi.(Haber: Refik USLUY)





