Haber : Birol ÇAKAN
2012 yılında 200 metrekare bir odada istiridye mantarı üretmeye başlayan Yağan, işletmesini azimle 800 metrekareye ulaştırdı. Günde 250 kilogram istiridye mantarı sattığını ifade eden Yağan, mantarın kilosunu 7-11 lira arasında satışını İstanbul'a gerçekleştirdiğini söyledi. 50 bin TL kredi çekerek işini büyütmeye karar verdiğini belirten Yağan, şu anda işletmesinin 350-400 bin TL değere ulaştığını ifade etti.
“BU İŞ BANA MUTLULUK VERİYOR”
İşinin zor olduğunu kaydeden Yağan, "Her sabah erkenden kalkıp mantar yetiştirilen alanlarda klimaların açılması gerekiyor. Bir otomasyon sistemi var, onu takip etmek gerekiyor. Yanımda bir yardımcım var. Onunla birlikte mantarları toplayıp kasalıyoruz. Nakliye şirketleri beldemize geliyor ve mantarları İstanbul'a götürüyor. Bu iş bana mutluluk veriyor. Mantar yetiştirmek hoşuma gidiyor. Kazançlı bir iş. İşsiz kaldığım gün bir fuarda gördüm bu işi. 'Ben niye yapamam' diye kendime sordum. İnandım ve başardım" diye konuştu.
2012 yılında 200 metrekare bir odada istiridye mantarı üretmeye başlayan Yağan, işletmesini azimle 800 metrekareye ulaştırdı. Günde 250 kilogram istiridye mantarı sattığını ifade eden Yağan, mantarın kilosunu 7-11 lira arasında satışını İstanbul'a gerçekleştirdiğini söyledi. 50 bin TL kredi çekerek işini büyütmeye karar verdiğini belirten Yağan, şu anda işletmesinin 350-400 bin TL değere ulaştığını ifade etti.
“BU İŞ BANA MUTLULUK VERİYOR”
İşinin zor olduğunu kaydeden Yağan, "Her sabah erkenden kalkıp mantar yetiştirilen alanlarda klimaların açılması gerekiyor. Bir otomasyon sistemi var, onu takip etmek gerekiyor. Yanımda bir yardımcım var. Onunla birlikte mantarları toplayıp kasalıyoruz. Nakliye şirketleri beldemize geliyor ve mantarları İstanbul'a götürüyor. Bu iş bana mutluluk veriyor. Mantar yetiştirmek hoşuma gidiyor. Kazançlı bir iş. İşsiz kaldığım gün bir fuarda gördüm bu işi. 'Ben niye yapamam' diye kendime sordum. İnandım ve başardım" diye konuştu.