Edirne İl Halk Kütüphanesi bünyesinde faaliyet gösteren Gezici Kütüphane, Mithatpaşa İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğrencileri kitaplarla buluşturdu.
Okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında mobil kütüphane, her gün farklı bir okula giderek öğrencilerin kitaplara daha kolay erişmesini sağlıyor. Özellikle kütüphanelere ulaşmakta güçlük çeken çocuklar için önemli bir imkân sunan uygulama, yaklaşık 3 yıl önce Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından başlatıldı.
Mobil kütüphanede 2 bin 500 kitap ve 51 derginin yanı sıra zeka oyunları, bilgisayarlar, LED televizyon ve projeksiyon sistemi bulunuyor. Öğrenciler hem kitap ödünç alabiliyor hem de çeşitli etkinliklere katılabiliyor.
Mithatpaşa İlkokulu ve Ortaokulu yönetimi, gezici kütüphaneden düzenli olarak yararlandıklarını belirterek uygulamadan memnun olduklarını ifade etti. Okul idaresi, öğrencilerin kütüphane aracı geldiğinde büyük heyecan yaşadığını, 15 günde bir yapılan kitap değişimi sayesinde okuma alışkanlıklarının güçlendiğini kaydetti.
Her gün farklı bir okulda hizmet veren mobil kütüphane, 15 günlük periyotlarla aynı okullara yeniden giderek öğrencilerin ödünç aldıkları kitapları teslim edip yenilerini seçmelerine imkân tanıyor. Bu sistem sayesinde okuma süreci sürdürülebilir hale getiriliyor. (Haber: Hasan Yiğit KONAKLILAR)









