Edirne merkezli yürütülen FETÖ’nün “güncel öğrenci yapılanması” soruşturmasında gözaltına alınan şüphelilerden 6 kişi daha adliyeye getirildi.
Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde işlemleri tamamlanan zanlılar, sağlık kontrollerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından üç gün önce başlatılan soruşturma kapsamında, örgütün öğrenci yapılanmasının faaliyetlerinin tespitine yönelik çok yönlü çalışma yürütülüyor.
Soruşturma çerçevesinde iletişim tespitleri ve MASAK raporları doğrultusunda Edirne, İstanbul, Bursa, Bilecik ve Çanakkale’de eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirilmişti. Aralarında Trakya Üniversitesi’nden mevcut ve mezun öğrencilerin de bulunduğu 12 zanlı, “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.
Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 15 cep telefonu, 12 sim kart, 6 tablet, 11 dizüstü bilgisayar, çeşitli dijital materyaller, kapatılan bir yayınevine ait kitaplar ile 6 bin dolar, 184 bin lira ve 61 gram altın ele geçirildi.
Dün adliyeye çıkarılan 6 zanlıdan 2’si savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 4’ü adli kontrol şartıyla salıverilmişti. Soruşturmada işlemleri tamamlanan diğer 6 kişi için adliyedeki süreç sürüyor.(Haber:Erkan KARAMAN)





