Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, “Gurbetçilerin işlerinin başına dönmesinden itibaren, günübirlikçi Bulgar turist sayısında artış oldu. Esnafın yüzü gülüyor.” Dedi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak, gazetecilere yaptığı açıklamada gurbetçi sezonunu ve komşu ülkeden gelen turistleri değerlendirdi. Başkan Irmak, gurbetçileri 60‘lı yıllardan beri ülkemizin vazgeçilmezi ve onların kardeşlerimiz soydaşlarımız olduğunu, Avrupa’da çalışarak ülkemize döviz kazandıran insanlar, olarak nitelendirdi.
Gurbetçi sezonunun Edirne için sıkıntılı bir süreç olduğunu belirten Irmak, “3 ay boyunca gümrüklerde aşırı derecede bir yoğunluk yaşanıyor. Ancak, valiliğimizin aldığı tedbirlerle bu sene gümrüklerimizde minimum sıkıntı oldu. Ama hepimizde ön yargı var. 3 aylık süreçte ne yerel esnafımız ne oda üyelerimiz ne de Bulgaristan’dan gelen günübirlikçiler çok zorunlu kalmadıkça yurt dışına gidip gelmemeye gayret ediyor. Gurbetçilerin işlerinin başına dönmesinden itibaren, günübirlikçi Bulgar turist sayısında artış oldu. Esnafın yüzü gülüyor.” Dedi.
“GÜNÜBİRLİKÇİLER KENTİMİZİN LOKOMOTİFİ”
Irmak, “Ben esnafı Cuma günü gezdim. Esnafın birçoğu ile Bulgar ve Yunan kalabalığından konuşamadık. İnsanlar mutlu alışveriş çok. Günübirlikçiler kentimizin lokomotifi. Bizde bunları hoş tutmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.İleriki aylarda esnafımıza Bulgarca dil kursu konusunda planlamalarımız var. Bulgarca basit kelimeleri öğrenip insanlarla daha iyi iletişim kurmaları için elimizden gelen gayreti göstereceğiz Ticaret ve Sanayi odası olarak” diye konuştu. (Haber: Gülşah AK )




