Edirne’de sıradan bir kuru fasulye pilav 100 liraya satılırken esnaf lokantası yarı fiyatına bulunabiliyor. Kaliteden ödün vermeyen esnaf lokantaları vatandaşın tercih sebebi haline geliyor. Bunun aynı sıra komşu ülke vatandaşlarının da esnaf lokantalarını keşfettiği de belirtiliyor.
Edirne’de lokanta işletmecisi Murat Kartopu, yaklaşık 20 yıldan beri lokanta işlettiğini belirterek, enflasyona inat 20 lira mercimek çorbası, 25 lira tavuk suyu ve işkembe çorbası 30 lira kelle paça çorbası, 30 lira Kuru fasulye ve 20 lira pilav sattığını belirtiyor.
KOMŞU VATANDAŞLARI DA BENİ TERCİH EDİYOR
Kartopu, “Yunanistan dan ve Bulgaristan tan misafirlerimiz var. Onlardan çok memnunum onlar da benden memnun ve devamlı çoğalarak benim işletmeme geliyorlar bu da beni memnun ediyor.
Kullandığım tüm ürünler iyi bir marka ve kalitenin altına düşmemeye özen gösteriyorum. Benim mutfağım ayrı, bulaşık yıkanan yer ayrı Personellin sebzeleri soyduğu ve hazırladığı bölüm ayrı olarak hizmet veriyorum. Elimizden geldiğince titiz çalışarak hizmet etmeye çalışıyoruz. Ben sağlık ve hijyen kurallarına özen gösteren bir işletmeyim ve herkesin bu uygulamalara uyarak çalışması geerktiğinin de altını çiziyorum” dedi. (Haber: Hasan BOYACIOĞLU)
Gerçekten yazılanların tümüne katılıyorum güler yüzlü, temiz,bütçeye uygun diğer esnaflar gibi dışarıdan müşteri geliyor diye fiyatlari yükseltip fırsatçılık yapmayan dürüst bir esnaf .herkese tavsiye ederim .