Edirne Turizm Otelcilik Lisesi’nden bu yıl mezun olan 18 yaşındaki Tunahan Yaykındağ, Türkiye’nin en çok izlenen yemek yarışmalarından biri olan MasterChef 2025’te ön eleme turunu başarıyla geçti.
Yarışmada Edirne’nin coğrafi işaretli lezzetlerinden Keşan satır eti kendi yorumu ile sunan genç yetenek, şefler Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna’dan tam not alarak üç “evet” ile bir üst tura yükseldi.
Çocukluk hayalini gerçekleştiren Yaykındağ, hem lezzeti hem de görselliğiyle dikkat çeken tabağı sayesinde izleyenlerden ve şeflerden övgü topladı. Ailesiyle birlikte katıldığı yarışmada annesi Necmiye Yaykındağ, oğlunun MasterChef önlüğünü giydiği anlarda duygu dolu anlar yaşadı.
Bu yarışmaya katılmanın çocukluk hayali olduğunu söyleyen Yakındağ,Kazanmanın yaşı yoktur diyerek MasterChef'in en genç şampiyonu olma hedefi ile yola çıktığını belirtti.
2 yıl önce mesleğe çok meraklanmaya başladığını aktaran Yaykındağ, "Üzerine gide gide gecemi gündüzüme katarak yaşıma göre baya bir bilgi birikimine sahip olduğuma inanıyorum. Edirne'de bir restoranda çalıştım ve staj yaptım. Daha sonra il dışına giderek otel mutfağını gördüm. Şuanda Edirne'de alakart mutfakta çalışıyorum. Kendimi bu yönde geliştirmeye devam ediyorum.Aslında kendimi daha çok yarışmalarda geliştirdim. 11 tane yarışmaya katıldım. 10'uncu sınıftan beri hiç durmadan Romanya'da 3 ay staj yaptım. Katıldığım yarışmalarda ödüller aldım. Katıldığım 11 yarışmada sadece 1 tanesi gümüş diğerlerinin hepsi birincilik ve altın, o bir tanesi de Ciğer sarmada Türkiye ikinciliği. Ayrıca bölge birinciliğim de var" ifadelerine yer verdi.
Yarışma anında yaşadığı heyecana da değinen Yaykındağ, "Karşımda şefleri görüne sanki kendimi televizyonun içerisinde gibi hissettim. Beni almışlar televizyona koymuşlar gibiydi. Çok garip bir duyguydu. Çok heyecanlıydı çok mutluydum. Güzel geçti. Şimdi hedefimde ikinci turu geçmek var. Allah nasip ederse geçeceğime de inanıyorum. Daha sonra asıl zor olan ana kadroya girmek için mücadele edeceğim" dedi.
Şuanda Sabuni Mahallesi'ndeki bir otelin mutfağında çalıştığını ve buradaki şefinin de kendisine çok büyük katkı ve destekleri olduğunu söyleyen Yaykındağ, diğer tüm çalışma arkadaşları ve şeflerinin her zaman arkasında durduğunu belirtti.
" Tunahan ile gurur duyuyoruz"
Tunahan'ın çalıştığı işletmede mutfak şefi olarak görev yapan Volkan Erdal, Tunahan ile gurur duyduklarını belirtti. Ekipte Tunahan gibi birçok gencin yer aldığını söyleyen Erdal, "İnşallah onları da Edirne'ye ve Türk mutfağına katkı sunacakları şekilde yetiştireceğiz. Ekip olarak biraz daha yenilikçiyiz. Özellikle gençlere çok önem veriyoruz. Daha çok turizm lisesinden genç stajyerler alıp onları yetiştirdikten sonra ana kadromuza katıyoruz. Edirne gastromonisini geliştirmek ve katkı sağlamak için temelden eğitimler veriyoruz. Çocuklara sevgiyle bu mesleği aşılamak istiyoruz" şeklinde konuştu. (Haber: Gülşah AK)