Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Edirne programı kapsamında, Meriç Nehri'nde düzenlenen Balkan Kürek Şampiyonası'nı ziyaret etti. Bu önemli spor etkinliği, Balkan ülkelerinin genç sporcularını bir araya getirirken, bölgesel spor iş birliğini ve rekabeti de pekiştirdi. Bakan Bak, “Edirne’ye çok güzel bir tesis kazandırdık. Bu tür etkinliklerin düzenlenmesi, sporun her yaş grubuna ve ülkeye yayılması açısından oldukça önemlidir.”ifadelerinde bulundu.
Ziyaret sırasında, Bakan Bak, genç sporcuların kıyasıya mücadele ettiği yarışmaları büyük bir ilgiyle izledi. Yarışmanın heyecanlı anlarına tanıklık eden Bakan Bak, dereceye giren sporculara madalyalarını takdim ederek, bu başarıların ödüllendirilmesini sağladı. Genç erkekler iki çifte kategorisinde, Türkiye takımı ilk sırayı alarak altın madalyanın sahibi oldu. Yarışta ikinci sırayı Bulgaristan, üçüncü sırayı ise Romanya elde etti.
Madalyaların takdim töreninde, Romanya'nın madalyalarını Edirne AK Parti Milletvekili Fatma Aksal, Bulgaristan takımının madalyalarını Edirne Valisi Yunus Sezer verdi. Türkiye takımının madalyalarını ise Bakan Bak doğrudan sporculara sundu. Bu anlar, sporun uluslararası dostluğu ve iş birliğini teşvik edici rolünü bir kez daha gözler önüne serdi.
Ödül töreninin ardından kısa bir konuşma yapan Bakan Osman Aşkın Bak, Edirne'nin spor altyapısındaki gelişmelere dikkat çekti. Bakan Bak, “Edirne’ye çok güzel bir tesis kazandırdık. Bu tür etkinliklerin düzenlenmesi, sporun her yaş grubuna ve ülkeye yayılması açısından oldukça önemlidir. Tesislerimiz, sporcularımıza en iyi hizmeti sunmak ve uluslararası alanda ülkemizi temsil edebilmek için hazır. Herkesi bu güzel tesislere bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
Bakan Bak'ın bu ziyaretinin, Edirne'nin spor aktivitelerine olan katkısını ve sporculara verdiği önemi vurguladığını belirten yerel yetkililer, etkinliğin büyük bir başarıyla gerçekleştiğini ve bölgenin spor potansiyelinin artırıldığını ifade etti. Etkinlik, sadece sporun değil, aynı zamanda bölgesel iş birliği ve uluslararası dostluğun güçlenmesine de katkıda bulunmuş oldu.(Haber: Mehmet Efecan HIDIROĞLU)





