Edirne’yi TFF Akademi Gelişim Ligi’nde temsil eden ve Edirne U-13 Ligi’ni namağlup şampiyon olarak tamamlayan Edirne Birlik Spor U-13 Takımı, yeni sezon hazırlıkları kapsamında önemli bir deneyim yaşadı. Edirne temsilcisi, Beşiktaş JK’ın özel daveti üzerine İstanbul’a giderek siyah-beyazlı kulübün altyapı tesislerinde hazırlık maçına çıktı.
Karşılaşma, Beşiktaş Hakkı Yeten Futbol Altyapı Tesisleri’nde oynanırken, Edirneli genç futbolcular yeni sezon öncesi performanslarını görme fırsatı buldu. Teknik heyet açısından da önemli bir prova niteliği taşıyan mücadelede oyuncuların hem fiziksel hem de mental durumları değerlendirildi.
Edirne Birlik Spor Kulübü Başkanı Erhan Dinç, organizasyonun genç sporcuların gelişimi açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Beşiktaş gibi Türkiye’nin önde gelen kulüplerinden birinin davetlisi olarak hazırlık maçı oynamanın kendileri adına değerli bir tecrübe olduğunu belirten Dinç, “Takımımızı hem teknik hem mental anlamda test etme fırsatı bulduk. Oyuncularımız sahada karakterli bir oyun ortaya koydu ve istediklerimizi büyük ölçüde yerine getirdi” dedi.
Beşiktaş Kulübü’ne misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eden Dinç, bu tür organizasyonların genç futbolcuların özgüven kazanması ve Türk futboluna kazandırılması açısından önemli olduğunu ifade etti.
Yeni sezon hedeflerine de değinen Dinç, TFF Akademi Gelişim Ligi’nde daha iddialı bir konumda yer almak istediklerini belirterek, “Edirne’yi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Çalışmalarımızı aynı disiplin ve ciddiyetle sürdürüyoruz” diye konuştu.
Haber Merkezi





