Türkiye Basketbol Federasyonu’nun 2026 faaliyet programında yer alan U16 Kızlar Türkiye Şampiyonası, Edirne’de oynanan karşılaşmalarla başladı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen başarılı altyapı ekipleri, şampiyonluk hedefiyle parkeye çıkarken organizasyonun ilk gününde büyük heyecan yaşandı.
Kentte üç gün boyunca devam edecek şampiyona kapsamında maçlar farklı spor salonlarında oynanıyor. Basketbol tutkunlarının tribünlerde yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda genç sporcular ortaya koydukları mücadeleyle dikkat çekiyor. Takımlar, hem Türkiye derecesi elde etmek hem de gelecek kariyerleri adına önemli bir vitrinde kendilerini göstermek için mücadele ediyor.
Turnuvanın öne çıkan karşılaşmalarından birinde Fenerbahçe ile TED Ankara Kolejliler kozlarını paylaştı. Baştan sona çekişmeli geçen mücadelede iki takım da yüksek tempolu oyun sergilerken, son bölümlerde büyük heyecan yaşandı. Karşılaşmayı Fenerbahçe 79-78 kazanarak organizasyona galibiyetle başladı. Son saniyeye kadar süren mücadele, salondaki basketbolseverlerden alkış aldı.
Edirne’nin önemli spor organizasyonlarından birine daha ev sahipliği yaptığı şampiyonada gün boyunca çok sayıda müsabaka oynanacak. Turnuva sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları düzenlenecek törenle takdim edilecek. Genç yeteneklerin performansı ise antrenörler ve basketbol camiası tarafından yakından takip ediliyor.
MUHABİR





