Bahar aylarında toprakla buluşan fidelerin verdiği biberler nemli ve sıcak hava altında toplanıyor.
Karaağaç Mahallesi'nde yaklaşık 80 dekarda ekimi yapılan acı biberin hasadı için tarım işçileri hummalı bir çalışma yürütüyor. Edirne’de ki ciğerciler de hem biberleri satın almak hem de işçilere moral vermek için zaman zaman işçileri ziyaret ediyor. Ziyaretleri sırasında bazı ciğerci esnafı tarlalara çalgıcıları da götürüyor. Müzik eşliğinde bir hasat gerçekleşiyor.
Tarlada biber hasadı yapan işçileri ziyarete gelen Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, yaptığı açıklamada, kentte yılda ciğerin yanında garnitür olarak 70 ton Karaağaç acı biberi tüketildiğini söyledi.
"DÜNYANIN EN TATLI ACISI"
Dünyanın en tatlı acısı olarak nitelenen biber hasadının başladığını ifade eden Dinar, "İki aşık; yani ciğer ve biber buluşuyor. Biz de başlayan hasada gelerek yanlarında olmak istedik. Onlar bizim acımızı topluyor, biz de onlara tatlı ve ciğer ikram edelim dedik. Oyun havaları eşliğinde biraz yorgunluklarını almak istedik." dedi.
Zorlu biber hasadının başladığını dile getiren Karaağaç biberi üreticisi Tunahan Ule,” Nisan ayında ekilen yerli biberin hasadının yaklaşık bir hafta süreceğini söyledi. Ule, "Bu biber sadece Karaağaç'ta yetiştiriliyor. Yerli tohum ve ince kabuklu bir biber. 50 kişilik bir ekiple hasada başladık. Biberler toplandıktan sonra dizim ve kurutma işlemlerinden geçirilecek" dedi.
Karaağaç acı biberi kurutulmasının ardından tava ciğerin yanında yağda çıtır kıvamda kızartılarak garnitür olarak ikram ediliyor. (Haber- Fotoğraf: Umut IŞIK)
Karaağaç Mahallesi'nde yaklaşık 80 dekarda ekimi yapılan acı biberin hasadı için tarım işçileri hummalı bir çalışma yürütüyor. Edirne’de ki ciğerciler de hem biberleri satın almak hem de işçilere moral vermek için zaman zaman işçileri ziyaret ediyor. Ziyaretleri sırasında bazı ciğerci esnafı tarlalara çalgıcıları da götürüyor. Müzik eşliğinde bir hasat gerçekleşiyor.
Tarlada biber hasadı yapan işçileri ziyarete gelen Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, yaptığı açıklamada, kentte yılda ciğerin yanında garnitür olarak 70 ton Karaağaç acı biberi tüketildiğini söyledi.
"DÜNYANIN EN TATLI ACISI"
Dünyanın en tatlı acısı olarak nitelenen biber hasadının başladığını ifade eden Dinar, "İki aşık; yani ciğer ve biber buluşuyor. Biz de başlayan hasada gelerek yanlarında olmak istedik. Onlar bizim acımızı topluyor, biz de onlara tatlı ve ciğer ikram edelim dedik. Oyun havaları eşliğinde biraz yorgunluklarını almak istedik." dedi.
Zorlu biber hasadının başladığını dile getiren Karaağaç biberi üreticisi Tunahan Ule,” Nisan ayında ekilen yerli biberin hasadının yaklaşık bir hafta süreceğini söyledi. Ule, "Bu biber sadece Karaağaç'ta yetiştiriliyor. Yerli tohum ve ince kabuklu bir biber. 50 kişilik bir ekiple hasada başladık. Biberler toplandıktan sonra dizim ve kurutma işlemlerinden geçirilecek" dedi.
Karaağaç acı biberi kurutulmasının ardından tava ciğerin yanında yağda çıtır kıvamda kızartılarak garnitür olarak ikram ediliyor. (Haber- Fotoğraf: Umut IŞIK)