Enez ilçesinde, İl Halk Sağlığı ekipleri tarafından sivrisinek popülasyonunun kontrol altına alınmasına yönelik larvasit uygulamaları başlatıldı. Özellikle yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte artış göstermesi beklenen sivrisinek yoğunluğuna karşı önleyici çalışmalar hız kazandı.
Yürütülen mücadele kapsamında dere ve akarsu kenarları, su birikintileri ile sulak ve nem oranı yüksek bölgeler başta olmak üzere sivrisineklerin üreme potansiyelinin yüksek olduğu alanlarda yoğun bir çalışma gerçekleştiriliyor. Kullanılan larvasit ürünlerin, sivrisineklerin larva döneminde gelişimini engelleyerek ergin hale ulaşmalarını önlemeyi amaçladığı belirtildi. Böylece vektör kaynaklı risklerin, çevre ve insan sağlığını tehdit edecek boyuta ulaşmadan kontrol altına alınması hedefleniyor.
Saha çalışmalarını yerinde inceleyen Enez İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Arslan, görevli personelle bir araya gelerek yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı. Arslan, özveriyle görev yapan ekiplere teşekkür ederek çalışmaların planlı şekilde sürdürüleceğini ifade etti.
Yetkililer, sivrisineklerle mücadelede kamu kurumlarının koordineli şekilde hareket ettiğini vurgulayarak, vatandaşların da çevrelerinde su birikintisi oluşmaması konusunda duyarlı olmalarının önemine dikkat çekti.
Çalışmaların, Enez Kaymakamlığı, Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Enez İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda sürdürüldüğü bildirildi.
Haber Merkezi





