Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yapımı gerçekleştirilen çeltik fabrikası projesi tamamlandı. Üretim için tüm hazırlıkların sona erdiği tesisin kısa süre içerisinde faaliyete geçmesi planlanıyor.
16. Etap kapsamında hayata geçirilen yatırımın toplam maliyetinin 23 milyon lira olduğu belirtilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından projeye 9 milyon lira hibe desteği sağlandığı kaydedildi.
Projenin tamamlanmasının ardından İl Proje Yürütme Birimi ekipleri ile Uzunköprü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tesiste incelemelerde bulundu. Yapılan kontrollerde fabrikanın üretime başlamaya hazır olduğu ifade edildi.
Yeni tesisin devreye girmesiyle bölgede yetiştirilen çeltik ürünlerinin yerinde işlenmesi sağlanacak. Bu sayede üreticinin gelirinin artırılması, tarımsal katma değerin yükseltilmesi ve ürünlerin daha verimli değerlendirilmesi hedefleniyor.
Öte yandan fabrikanın istihdam sağlayarak bölge ekonomisine canlılık kazandırması beklenirken, yetkililer kırsal kalkınmayı destekleyen benzer yatırımların devam edeceğini vurguladı. Projenin Edirne ve çevre illerdeki üreticiler için önemli bir kazanım olduğu ifade edildi.(Haber: Refik USLUY)





