Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker,2025’e Girilen Süreçte Kira Arışının %2 Gibi Bir Oranda Düşüş Gösterdiğini Söyledi.
Ocak ayında kira artış oranının %58.51 olduğunu belirten Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker Şubat ayına girdiğimiz bu dönemde kira artış oranının %56.35 olduğunu ifade etti.
Çeker açıklamasını şöyle sürdürdü. “Edirne emlak müşavirliği başkanı olarak her ay yaptığımız bir açıklamalar var. Kira artış oranlarıyla ilgili ocakta da 2025 yılına girdiğimiz ocak ayında 58.51 olarak açıklamasını yapmıştık. Şimdi şubat ayının oranlaması kira artış oranları konut ve ticaride 56.35 olarak açıklandı bu ne demektir demek ki 2025 e girdiğimiz süreçte kira artış %2 bir düşüş kaybetmiş oldu. Tabi bu da mal sahibini mutlu eden bir olay değildir ama genellikle kiracıyı mutlu eden bir orandır. Tabi bu esnada da bankalarda da kredi faiz oranları bir puan olsun hatta bir buçuk puan düşenler var hatta aşağıya doğru inenler var. Böyle olunca kira faiz oranlarında da bir değişme oldu. İnşallah 2025 yılında konut satışları hakkında daha iyi bir yıl olur diye düşünüyoruz.
Bu kredi faiz oranları düşmediği sürece konut satışları pek görünmüyor yatırım amaçlı arazi satışları daha fazla görülüyor konutların görülmeme sebebi kredilerin oranlarının fazla olması bundan dolayı satışlarımız baya düşük diyebiliriz inşallah bu oranlar daha düzelir diyebiliriz. 2025 yılı daha iyi geçeceğini düşünüyoruz.” (Haber Merkezi)