Kuruyemişçi Hakan Çakıcı, “Aşurenin içerisine 200 gram kayısı koysak, tek çeşidi 35 lira, bunun buğdayı, cevizi, inciri, fındığı, narı bir dünya paraya oluyor.” Dedi. Çakıcı, kayısının kilosu 170 lira, incirin 200 lira, fındığın 200 lira, cevizin ise kilosunun 180 lira olduğunu belirtti.
Cumartesi günü Muharrem ayına girilmesiyle birlikte vatandaşlar hazırlık yapmaya başladı. Muharrem ayının 10. günü olan 8 Ağustos Pazartesi günü aşure günü olarak idrak edilecek.Aşure yapımında kullanılan gerekleri malzemeleri almak için kuruyemişçilerin yolunu tutan vatandaşlar fiyatların yüksek olduğu için önceki senelere göre ürünleri daha az aldıklarını belirttiler.
Kuruyemişçi Hakan Çakıcı, eskiden Muharrem ayının gelmesiyle birlikte vatandaşların aşure yapımında kullanacak ürünleri almak için hareketlendiğini belirtti. Çakıcı, şuan fiyatların çok fazla artmasından dolayı kimsenin aşurelik ürün almadığını dile getirdi.
“AŞURELİK ÜRÜN SORAN YOK”
Aşure yapımında kullanılan ürünlerin sorulmadığını ifade eden Çakıcı, “. Şuanda aşurelik ürün soran da yok. İşler durgun. Şu an kimsenin aklına aşure gelmiyor. Fiyatlar yüzde yüz arttı. Bugün bir aşure yapmanın maliyeti çok fazla. İçinde çok fazla ürün bulunuyor.” Şeklinde konuştu.
“AŞURE YÜKSEK MAALİYETİ YÜKSELİYOR”
Aşurenin maliyetinin yükselmesiyle birlikte önceden aşure yapanlarda azalma olabileceğini belirten Çakıcı, “Fiyatların yükselmesinden dolayı çoğu kişinin yapmayacağını zannediyorum. O yüzden aşurelikte yapmadık zaten. Aşurenin fiyatını belirleyemezsin. Aşurenin içerisine 5 çeşit koyan da var 10 çeşit koyan da var. Maliyet yapan kişini yapış tarzına belli ama genel olarak ta hesaplandığında yüksek rakamlara geleceği bellidir.” İfadelerine yer verdi.
Çakıcı, “Aşurenin içerisine 200 gram kayısı koysak tek çeşidi 35 lira bunu buğdayı cevizi, inciri, fındığı narı bir dünya paraya oluyor.” Dedi. Çakıcı, kayısının 170 lira, incirin 200 lira, fındığın 200 lira, cevizin 180 lira olduğunu belirtti.
“KURUYEMİŞ LÜKS OLDU”
Çakıcı, Kuruyemişteki ürünlerin fiyatının yükselmesinden dolayı Emekli ve asgari ücretli çalışan kesimin kuruyemişçilere girmesinin zor olduğunu söyledi. Tezgahtaki ürünlerin yurtdışından gelen turistlere yönelik olduğunu dile getiren Çakıcı, yerli halın alışveriş yapmasının zor olduğunu ifade etti
Kuruyemişçilerin artık lüks olduğunu vurgulayan Çakıcı, “Şu anda yapmış olduğumuz tezgahlarımız ve alımlarımız Bulgar vatandaşlarına yönelik. Bulgar vatandaş ne istiyor ona göre yapıyoruz. Yerli müşteri yok artık. Fiyatlar çok fazla artınca Edirneli vatandaşlar alamıyor. 200 lira Antep fıstığına insanlar alamıyor. Emekli ve asgari ücretle çalışan kesinlikle artık kuruyemişçilere giremez. Kuruyemiş artık kasaptan bile lüks oldu. Kuruyemiş temel gıda da olmadığı için biraz daha özel olduğu için olsa da olur olmasa da olur olduğu için bize pek gelen talep yok.” Dedi. (Haber-Fotoğraf: Alp Togan BOLU)
Cumartesi günü Muharrem ayına girilmesiyle birlikte vatandaşlar hazırlık yapmaya başladı. Muharrem ayının 10. günü olan 8 Ağustos Pazartesi günü aşure günü olarak idrak edilecek.Aşure yapımında kullanılan gerekleri malzemeleri almak için kuruyemişçilerin yolunu tutan vatandaşlar fiyatların yüksek olduğu için önceki senelere göre ürünleri daha az aldıklarını belirttiler.
Kuruyemişçi Hakan Çakıcı, eskiden Muharrem ayının gelmesiyle birlikte vatandaşların aşure yapımında kullanacak ürünleri almak için hareketlendiğini belirtti. Çakıcı, şuan fiyatların çok fazla artmasından dolayı kimsenin aşurelik ürün almadığını dile getirdi.
“AŞURELİK ÜRÜN SORAN YOK”
Aşure yapımında kullanılan ürünlerin sorulmadığını ifade eden Çakıcı, “. Şuanda aşurelik ürün soran da yok. İşler durgun. Şu an kimsenin aklına aşure gelmiyor. Fiyatlar yüzde yüz arttı. Bugün bir aşure yapmanın maliyeti çok fazla. İçinde çok fazla ürün bulunuyor.” Şeklinde konuştu.
“AŞURE YÜKSEK MAALİYETİ YÜKSELİYOR”
Aşurenin maliyetinin yükselmesiyle birlikte önceden aşure yapanlarda azalma olabileceğini belirten Çakıcı, “Fiyatların yükselmesinden dolayı çoğu kişinin yapmayacağını zannediyorum. O yüzden aşurelikte yapmadık zaten. Aşurenin fiyatını belirleyemezsin. Aşurenin içerisine 5 çeşit koyan da var 10 çeşit koyan da var. Maliyet yapan kişini yapış tarzına belli ama genel olarak ta hesaplandığında yüksek rakamlara geleceği bellidir.” İfadelerine yer verdi.
Çakıcı, “Aşurenin içerisine 200 gram kayısı koysak tek çeşidi 35 lira bunu buğdayı cevizi, inciri, fındığı narı bir dünya paraya oluyor.” Dedi. Çakıcı, kayısının 170 lira, incirin 200 lira, fındığın 200 lira, cevizin 180 lira olduğunu belirtti.
“KURUYEMİŞ LÜKS OLDU”
Çakıcı, Kuruyemişteki ürünlerin fiyatının yükselmesinden dolayı Emekli ve asgari ücretli çalışan kesimin kuruyemişçilere girmesinin zor olduğunu söyledi. Tezgahtaki ürünlerin yurtdışından gelen turistlere yönelik olduğunu dile getiren Çakıcı, yerli halın alışveriş yapmasının zor olduğunu ifade etti
Kuruyemişçilerin artık lüks olduğunu vurgulayan Çakıcı, “Şu anda yapmış olduğumuz tezgahlarımız ve alımlarımız Bulgar vatandaşlarına yönelik. Bulgar vatandaş ne istiyor ona göre yapıyoruz. Yerli müşteri yok artık. Fiyatlar çok fazla artınca Edirneli vatandaşlar alamıyor. 200 lira Antep fıstığına insanlar alamıyor. Emekli ve asgari ücretle çalışan kesinlikle artık kuruyemişçilere giremez. Kuruyemiş artık kasaptan bile lüks oldu. Kuruyemiş temel gıda da olmadığı için biraz daha özel olduğu için olsa da olur olmasa da olur olduğu için bize pek gelen talep yok.” Dedi. (Haber-Fotoğraf: Alp Togan BOLU)