Türkiye’nin en önemli havuzları arasında yer alan Edirne Olimpik Yüzme Havuzu, Milli Takım seçmelerine ev sahipliği yapacak.
Bugün başlayacak turnuva ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan TYF Başkan Vekili Güven Duvan, sporcuların olimpiyat oyunları kotası almak için kıyasıya bir mücadele vereceklerini ifade ederek, Edirnelileri müsabakaları izlemeye davet etti.
Duvan, “27-30 Nisan tarihlerinde yıldız, genç ve açık yaş yüzme müsabakaları gerçekleştirilecek. Türkiye’nin dört bir yanından 470 sporcu milli takıma girmek için yarışacak. 2023 yılı boyunca ülkemizin temsil edileceği bütün uluslararası müsabakalar Edirne’de seçilecek. Ayrıca misafir milli takımı olarak İran milli takımı da bu müsabakalara katılıyor. Aynı zamanda bu müsabakalar Olimpik akreditasyon değerine sahip. Burada baraj geçilirse buradaki sporcular olimpiyatlara katılmaya hak kazanacak. İnşallah 2024 Olimpiyat oyunları için ilk kotayı burada vereceğiz. 2021 yılında da olimpiyatlara katılan birçok sporcumuz Edirne’de kota almıştı. İnşallah yine öyle olacak.” İfadelerini kullandı.
“OTELLERİ YÜZME İLE DOLDURDUK”
Sporcularla birlikte yaklaşık bin kişilik bir katılımın olacağını belirten TYF Başkan Vekili Duvan, turnuvaların kent ekonomisine de büyük katkılar sağladığını ifade etti. Duvan, “Toplamda bin civarında bir katılım var. 5 gün boyunca neredeyse Edirne’deki bütün otelleri yüzme ile doldurduk. 2018 yılından beri ortalama her yıl 4 tane uluslararası müsabaka alıyoruz. Her müsabakada da yaklaşık bin kişiyi Edirne’de misafir ediyoruz.” Şeklinde konuştu. (Haber: Ali KARAMAN)





