Edirne’de öğretim gören uluslararası öğrenciler Kızılay Kan Merkezi'ne gönüllü olarak kan bağışında bulundu. Birlikte Güçlüyüz sloganıyla Türk halkının yanında olduklarını gösterebilmek için kente öğrenim gören Kosova, Yunanistan, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Azerbaycan, Türkmenistan ve birçok uyruktan öğrenci kan bağışında bağış merkezine gelerek kan bağışında bulundu. Kan bağış kampanyasında Edirne’de öğretim gören 30 uluslararası öğrenci ve 20 müdürlük personeli bağışta bulunarak afetzedelere destek oldu.
“KENDİMİZ HİÇBİR ZAMAN YABANCI HİSSETMEDİK”
Yunanistan gelen Uluslararası öğrenci Batuhan Hasan, Türkiye’nin zor günler geçirdiğini ve yanlarında olmaya çalıştıklarını ifade etti. Uluslararası öğrencilerin Türkiye’de kendilerinin yabancı olarak hissetmediğini belirten Hasan, “Türkiye zor günler geçiriyor. Biz de üzgünüz. Edirne’de bulunan uluslararası öğrenciler olarak İl Göç İdaresinin öncülüğünde kan bağısı kampanyasına katılmak istedik. Kampanyada bize ön ayaklık ettiği için öncelikle l Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu'na teşekkür ediyoruz. Uluslararası öğrenciler olarak yurt dışında ve ülke içerisinde biz devletin varlığını her zaman hissettik. Biz yardımlarla bağışlarla devletimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Uluslararası öğrenciler olarak kendimiz hiçbir zaman yabancı hissetmedik. Ana vatanın evlatlarıyız. Her ne kadar yurt dışında doğup büyüsek de biz de böyle bir katkıda bulunmak istedik.” İfadelerine yer verdi.
“TÜRKİYE’NİN ZOR ZAMANINDA YANINDA OLMAK İSTEDİK”
Kuzey Makedonyalı Öğrenciler Birliği Başkanı Hişam Emin de Makedonyalı Öğrenciler Birliği olarak Türkiye'nin yanında olmaya çalıştıklarını ifade etti. Emin, “Öncelikle Türk milletin başı sağ olsun. Vefat edenlere Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Kuzey Makedonyalı Öğrenciler Birliği olarak Türkiye'nin yanında olmaya çalışıyoruz. Biz Türk'üz, anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti. Türkiye nasıl her zaman bize kol kanat gerdiyse biz de Türkiye Cumhuriyeti'nin bu zor zamanında yanında olmak istedik." diye konuştu.” İfadelerine yer verdi.
“BALKANLAR HER ZAMAN TÜRKİYE’NİN YANINDA”
Kan bağışı yapan Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Kuzey Makedonya'dan Adis Bayramoski ise Balkanların her zaman Türkiye’nin yanında olduğunu dile getirdi. Bayramoski,” "Anavatanımızın başı sağ olsun. Biz Balkanlar olarak her zaman Türkiye'nin yanındayız. Çok acı yaşıyoruz, duygulandık. Çok kötü hissediyoruz." Şeklinde konuştu.
Etiyopya uyruklu öğrenciler Rukeya Yassin, Kahramanmaraş’ta yaşanan depremden dolayı çok üzüldüklerini ifade etti.
Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ın eşi Dilek Kırbıyık da kan merkezine gelerek bağıştan bulunan öğrencilere teşekkür etti. (Haber-Fotoğraf: Alp Togan BOLU)





