Edirne’de bulunan Edirne L Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda düzenlenen ihtida töreninde Ukrayna uyruklu bir hükümlü, İslam dinini kabul etti.
Kurumda tutuklu bulunan Leyla Sakınmaz için gerçekleştirilen törende, Edirne İl Müftülüğü temsilcileri de yer aldı. Programa İl Müftü Yardımcısı Sabiha Yılmaz, İl Vaizi Hilal Asiltürk ile Kur’an kursu öğreticisi Betül Engin’in yanı sıra cezaevi idari personeli katıldı.
Tören sırasında din görevlileri tarafından İslam dini hakkında bilgilendirme yapılırken, Sakınmaz’ın kendi isteğiyle bu kararı aldığı ifade edildi. Katılımcılar, bu tercihin manevi yönüne dikkat çekerek yeni yaşamında huzur ve mutluluk temennisinde bulundu.
Gerçekleştirilen ihtida merasimi, yapılan duaların ardından sona ererken, cezaevi yetkilileri de hükümlüye desteklerini iletti.(Haber:Hasan Yiğit KONAKLILAR)





