Haber-Fotoğraf: Umut IŞIK
Edirne Belediyesi Nikah salonunda düzenlenen eğitim seminerine Edirne’de bulunan lokanta ve kafeterya sahipleri ve garsonlar katıldı. Eğitimleri ve sunumları yapan Edirne belediyesi Sağlık birimi hemşiresi İnci Özer, İş Yeri Denetim Birimi Gıda Mühendisi Elif Atacan, İş Yeri Denetim Birimi Gıda Mühendisi Ferhat Şahin, İş Yeri Denetim Birimi Gıda Mühendisi Zeynep Demir katılım sağlayanlara hijyen konusunda eğitimler verdi.
Edirne’de ki bütün esnafların hizmet veren çalışanların Edirne’nin yüz akı olması ve Türkiye ’ye örnek olması için çalıştıklarını dile getiren Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Edirne Belediyesi Gıda Denetim Birimi ve Sağlık İşleri Birimi ile beraber şehrimizdeki lokantalar, restorantlar, kafeteryaların bir kısmını çağırdık. Sırayla çağırılacaklar kişisel hijyen ve işyeri hijyeni ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğiz. Biz istiyoruz ki şehrimizde bütün esnafımız, bize hizmet veren çalışanlarımız Edirne’nin yüz akı olsun ve Türkiye ’ye örnek olsun. Bu konuda da özellikle belediye Başkanımız Recep Gürkan Edirne’yi gerçekten bir turizm destinasyonu haline getirdi. Ve Edirne’yi keşfet, gazetecilerin gelmesi, tur operatörlerinin gelmesi, turizm yatırımcılarının gelmesini sağladı. . Edirne belediyesi olarak bu anlamda da biz çok önemli bir rol alıyoruz. Her zaman söylediğim gibi bu şehirde yaşayan, bu şehrin lokantasında yemek yiyen, bu şehrin kasabından et alan insanlar olarak bizlerde kimseye kendimizin yemeyeceği yada kendimizin satın almayacağı hiçbir şeyi halkımıza da asla yedirmeyeceğiz. Asla onu satın almasını sağlamayacağız. Bu anlamda biz kendimiz için ne istiyorsak hijyen kuralları çerçevesinde bu şehrimizdeki misafirlerimiz içinde gelen turistlerimiz içinde ve burada yaşayan halkımız içinde aynı şeyi istiyoruz. Biz dönem dönem bunları yapıyoruz. Birlikte çok ciddi güzel çalışmalar yaptık esnaflarımızla ve esnaflarımızla çalışan garsonlarımızla, aşçılarımızla Edirne belediyesi her zaman için baskıcı, ceza veren bir belediye olmadı. Her zaman dediğimiz gibi önce eğitim sonra denetim. Bu anlamda da bizim için önemli olan lokantalar ve esnaflarımızla beraberde biz eğitimler düzenliyoruz. Edirne belediye olarak esnafımızın yanındayız. Biz istiyoruz ki esnafımız kazansın şehrimiz kazansın halkımız kazansın. Bütün şehrin yılda birkaç defa denetim ekibimizle birlikte denetimlerimizi yapıyoruz bu çok önemli bizim için. Gıda mühendisi arkadaşımız, gıda teknisyeni arkadaşımız, zabıta arkadaşımızla birlikte dışarı çıkıyoruz gerçekten bu şehirde oturulmayacak yemek yenilmeyecek hiçbir restoran ve lokanta yok onlara çok teşekkür ederim. Biz hep şunu söylüyoruz. Önce eğitim sonra denetim” dedi.
“SON GÜNLERDE ALERJEN MADDELERLE ÇALIŞAMA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Diğer illere bakıldığında Edirne’de problem yok ifadelerini kullanan Edirne Tatlıcı Büfeci, Kebap ve Lokantacılar Odası Başkanı Emin İnağ, “Ankara’da 15 yıl federasyon görevim var. Çok çeşitli nedenlerle yerel problemlerin Ankara’ya taşındığına şahit olmuştum. Bizde bu yoktur. Genelde bizim esnafımızın belediye ile kendi diyalogu da iyidir. Biz oda olarak da bu konulardaki çalışmalarımızda iyi bir seviyedeyiz. Bu tür etkinliklerden dolayı belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum. Son günlerde alerjen maddelerle ilgili çalışmamız var. Bununla ilgili afişlerimiz hazır. Yavaş yavaş dağıtıma başladık. Esnaflarımız duyarlı olup dükkânlarına asar bu da müşteriyi iyi yönlendirir. Bazı şeyleri bilinçli olarak tüketirler” dedi.
“HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK İMAJIMIZI ZEDELİYOR”
Bir olumsuzlukla karşılaşıldığı zaman yerli veya yabancı turistlerin Edirne’nin imajını zedelediği Bu konuda bir sunum hazırladıklarını söyleyen İş Yeri Denetim Birimi Gıda Mühendisi Zeynep Demir, “Bugün Başkan Yardımcımız Ertuğrul Tanrıkulu öncülüğünde toplanıyoruz. Şehrimizde özellikle lokanta grubu çok fazla turist çektiği için bizim imajımız için çok büyük kriterler. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaştığı zaman yerli veya yabancı turist bu bizim Edirne olarak imajımızı zedeliyor. Bu konuda bir sunum hazırladık. Herkesin bildiği ama hatırlatma fayda olacak dediğimiz basit önemli konu üzerinde durarak gıda mühendisi arkadaşlarımız bizlere sunum yapacaklar.
Edirne Belediyesi Nikah salonunda düzenlenen eğitim seminerine Edirne’de bulunan lokanta ve kafeterya sahipleri ve garsonlar katıldı. Eğitimleri ve sunumları yapan Edirne belediyesi Sağlık birimi hemşiresi İnci Özer, İş Yeri Denetim Birimi Gıda Mühendisi Elif Atacan, İş Yeri Denetim Birimi Gıda Mühendisi Ferhat Şahin, İş Yeri Denetim Birimi Gıda Mühendisi Zeynep Demir katılım sağlayanlara hijyen konusunda eğitimler verdi.
Edirne’de ki bütün esnafların hizmet veren çalışanların Edirne’nin yüz akı olması ve Türkiye ’ye örnek olması için çalıştıklarını dile getiren Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Edirne Belediyesi Gıda Denetim Birimi ve Sağlık İşleri Birimi ile beraber şehrimizdeki lokantalar, restorantlar, kafeteryaların bir kısmını çağırdık. Sırayla çağırılacaklar kişisel hijyen ve işyeri hijyeni ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğiz. Biz istiyoruz ki şehrimizde bütün esnafımız, bize hizmet veren çalışanlarımız Edirne’nin yüz akı olsun ve Türkiye ’ye örnek olsun. Bu konuda da özellikle belediye Başkanımız Recep Gürkan Edirne’yi gerçekten bir turizm destinasyonu haline getirdi. Ve Edirne’yi keşfet, gazetecilerin gelmesi, tur operatörlerinin gelmesi, turizm yatırımcılarının gelmesini sağladı. . Edirne belediyesi olarak bu anlamda da biz çok önemli bir rol alıyoruz. Her zaman söylediğim gibi bu şehirde yaşayan, bu şehrin lokantasında yemek yiyen, bu şehrin kasabından et alan insanlar olarak bizlerde kimseye kendimizin yemeyeceği yada kendimizin satın almayacağı hiçbir şeyi halkımıza da asla yedirmeyeceğiz. Asla onu satın almasını sağlamayacağız. Bu anlamda biz kendimiz için ne istiyorsak hijyen kuralları çerçevesinde bu şehrimizdeki misafirlerimiz içinde gelen turistlerimiz içinde ve burada yaşayan halkımız içinde aynı şeyi istiyoruz. Biz dönem dönem bunları yapıyoruz. Birlikte çok ciddi güzel çalışmalar yaptık esnaflarımızla ve esnaflarımızla çalışan garsonlarımızla, aşçılarımızla Edirne belediyesi her zaman için baskıcı, ceza veren bir belediye olmadı. Her zaman dediğimiz gibi önce eğitim sonra denetim. Bu anlamda da bizim için önemli olan lokantalar ve esnaflarımızla beraberde biz eğitimler düzenliyoruz. Edirne belediye olarak esnafımızın yanındayız. Biz istiyoruz ki esnafımız kazansın şehrimiz kazansın halkımız kazansın. Bütün şehrin yılda birkaç defa denetim ekibimizle birlikte denetimlerimizi yapıyoruz bu çok önemli bizim için. Gıda mühendisi arkadaşımız, gıda teknisyeni arkadaşımız, zabıta arkadaşımızla birlikte dışarı çıkıyoruz gerçekten bu şehirde oturulmayacak yemek yenilmeyecek hiçbir restoran ve lokanta yok onlara çok teşekkür ederim. Biz hep şunu söylüyoruz. Önce eğitim sonra denetim” dedi.
“SON GÜNLERDE ALERJEN MADDELERLE ÇALIŞAMA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Diğer illere bakıldığında Edirne’de problem yok ifadelerini kullanan Edirne Tatlıcı Büfeci, Kebap ve Lokantacılar Odası Başkanı Emin İnağ, “Ankara’da 15 yıl federasyon görevim var. Çok çeşitli nedenlerle yerel problemlerin Ankara’ya taşındığına şahit olmuştum. Bizde bu yoktur. Genelde bizim esnafımızın belediye ile kendi diyalogu da iyidir. Biz oda olarak da bu konulardaki çalışmalarımızda iyi bir seviyedeyiz. Bu tür etkinliklerden dolayı belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum. Son günlerde alerjen maddelerle ilgili çalışmamız var. Bununla ilgili afişlerimiz hazır. Yavaş yavaş dağıtıma başladık. Esnaflarımız duyarlı olup dükkânlarına asar bu da müşteriyi iyi yönlendirir. Bazı şeyleri bilinçli olarak tüketirler” dedi.
“HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK İMAJIMIZI ZEDELİYOR”
Bir olumsuzlukla karşılaşıldığı zaman yerli veya yabancı turistlerin Edirne’nin imajını zedelediği Bu konuda bir sunum hazırladıklarını söyleyen İş Yeri Denetim Birimi Gıda Mühendisi Zeynep Demir, “Bugün Başkan Yardımcımız Ertuğrul Tanrıkulu öncülüğünde toplanıyoruz. Şehrimizde özellikle lokanta grubu çok fazla turist çektiği için bizim imajımız için çok büyük kriterler. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaştığı zaman yerli veya yabancı turist bu bizim Edirne olarak imajımızı zedeliyor. Bu konuda bir sunum hazırladık. Herkesin bildiği ama hatırlatma fayda olacak dediğimiz basit önemli konu üzerinde durarak gıda mühendisi arkadaşlarımız bizlere sunum yapacaklar.