Edirne Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Songül Çetinkaya Tül, belediye tarafından ihaleye çıkarılan Ulus Pazarı’nın satışına karşı olduklarını belirterek, Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın seçim vaatlerinden birinin o alana 4 katlı otopark yapmak olduğunu hatırlattı.
31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerde Edirne Belediye Başkanlığına adaylığını açıklayan Songül Çetinkaya Tül ile danışmanı Zafer Tül, gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.
Ziyarette Bağımsız Belediye Başkan Adayı Songül Çetinkaya Tül ile Zafer Tül’ü, Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Tamer Yavuz karşıladı.
Ziyarette açıklamalarda bulunan Başkan Adayı Tül, belediye tarafından ihaleye çıkarılan Ulus Pazarı’nın satışına karşı olduklarını dile getirdi.
Tül, açıklamasında; “Benim geçmiş dönemde aklımda kalan şu var; Sayın Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın vaad olarak kullandığı Ulus Pazarı onun yerine 4 katlı otopark yapacağım diye vaatte bulunmuştu. O vaadin üzerinden çok zaman geçti, yapılmadı. Aynı zamanda da seçime çok yakın bir zamanda satışa çıkarıldı. İhaleye kimse çıkmadı diye duyduk. Çıkmayacak diye de düşünüyorum. Satılmaması taraftarıyım çünkü kültürleşmiş bir Ulus Pazarımız, inanın yerli turistlerin bile gelip merakla görmek istediği yerler. İnşallah da satılmaz. Ama sanki de tiyatro kurulmuş, oyuncular hazır, bize de iyi seyirler.” İfadelerini kullandı. (Haber: Hasan BOYACIOĞLU)





