Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş(TREDAŞ) Edirne İl Müdürlüğü, şehrin bazı bölgelerinde planlı elektrik kesintisi yaşanacağını duyurdu. Enerji nakil hattı direk montaj çalışması ve yük aktarım çalışması nedeniyle gerçekleşecek olan kesinti şehrin pek çok noktasını etkileyecek.
TREDAŞ, Edirne’de planlı elektrik kesintisi gerçekleştireceğini duyurdu. Enerji nakil hattı direk montaj çalışması nedeni ile 22 Kasım günü saat 13.00 ile 17.00 saatleri arasında Edirne Merkez İlçesine bağlı; Eskikadın Köyü ve Kapıkule Yolu Mevkii tesisler ile Meriç Nehri arasında kalan tarımsal sulama tesisleri enerjisiz kalacak.
Ayrıca yine 22 Kasım tarihinde saat 02.00 ile 04.00 saatleri arasında bölgesel olarak 15’er dakika olacak şekilde 1.Murat Mahallesi, Fatih Mahallesi, Şükrüpaşa Mahallesi, Edirne Şehir Medresealibey, Talatpaşa, Sabuni, Abdurrahman, İstasyon mahalleleri, Kocasinan, Fatih.Şükrüpaşave İstasyon mahalleleri, Yeniimaret, Babademirtaş, Umurbey, Menzilahır, Meydan, Barutluk, Nişancıpaşa ve Sarıcapaşa mahalleleri, Babademirtaş ve Yeniimaret mahallesi manevra süresince enerjisiz kalacaktır.
Kesinti süresince abonelerin dikkat etmesi gereken hususlar hakkında TREDAŞ yetkilileri şu açıklamada bulundu:
“SAYIN ABONEMİZİN ; Elektrikle çalışan cihazlarını devreden çıkartılması, yapılacak çalışmaların programlı elektrik kesintisi için belirtilen saatten önce bitmesi halinde, kesintiden etkilenen yerlere çalışma bitiminden hemen sonra ilan edilen kesinti bitiş saatinden önce enerji verilebileceği, jeneratör kullanan abonelerin kesinti esnasında güvenlik açısından şebeke ayırıcısını açmaları, 3 Fazlı motor kullanan müşterilerimizin (Asansörü olan binalar, sanayi kuruluşları v.s.), enerji geldikten sonra motor devir yönlerini muhakkak kontrol ederek tesislerini işletmeye almaları, elektrik kesintisi hakkında daha geniş bilgi için 186 ALO ELEKTRİK ARIZA telefon hattına başvurmaları. Hususlarını dikkatinize sunarız.”(Haber Merkezi)




