Bayramda direksiyon başında olan TIR şoförleri, ailelerinden uzak olmanın verdiği hüzünle bayramlarını yollarda kutluyorlar.
Uluslararası ticarete bayramda da ara verilmiyor. İhracatın yükünü omuzlayan tır sürücüleri, direksiyon başında. Ailelerinden uzak olmanın burukluğuyla bayramlarını molalarda meslektaşlarıyla kutluyorlar.
Kapıkule Sınır Kapısı önündeki TIR parkında sıranın kendilerine gelmesini bekleyen sürücüler, buruk girdikleri bayramda Türkiye'nin bir ucundan sevdikleriyle telefonla konuşarak hasret gideriyor.
Bazıları yıllardır bayramını ailesinden uzakta kutlamak zorunda kalmış. Bazıları ise bu yürek yakan hasreti ilk kez yaşayacak ancak onların gerçeği bayramı sevdiklerinden uzakta geçiriyor olmak.
Bayramı buruk bir şekilde geçiren TIR sürücüleri birbirlerine kolonya tutup şeker ikram ediyor.
Almanya'ya giden Muhterem Kaya, bayramı ailesinden uzakta geçirmenin hüznünü yaşadığını belirtti.
Birkaç yıldır ailesinden uzak bayram geçirdiğini söyleyen Kaya, "Son 4-5 bayramdır evden ayrıydım. Evde ailemle olmak varken gurbette olmanın burukluğunu yaşadım. Özlem ve hasret yaşıyoruz. Bu sene de Kurban Bayramı'nı evden ayrı geçirdik, kurban kesme sevinci yaşayamadık. Burada meslektaşlarımızla birbirimize destek oluyoruz.” Diye konuştu.
Tır şoförü Mustafa Türkoğlu da direksiyon başında oldukları için bayramları evden uzakta kutladıklarını aktardı.
Ailesinden uzakta olduğu için hüzün yaşadığını dile getiren Türkoğlu, "Bayramın ilk saatlerinde Kapıkule'de çıkış sırası bekliyoruz. Ailemiz kurban kesiyor, onlar o manevi tadı yaşarken biz ailemizden ayrı kalıyoruz.” Dedi.(Haber: Hasan Yiğit KONAKLILAR)





