Türkiye Kürek Federasyonu tarafından 26-28 Haziran tarihleri arasında Edirne'de düzenlenecek Gençler Türkiye Kupası Kürek Yarışları öncesinde TED Edirne Koleji Kürek Kulübü hazırlıklarını yoğun tempoda sürdürüyor. Ev sahibi avantajını kullanmayı hedefleyen kulüp, Meriç Nehri 100. Yıl Kürek Parkuru'nda 17 sporcusuyla madalya mücadelesi verecek.
Cumhuriyet tarihinin ilk olimpik standartlardaki kürek parkuru olma özelliğini taşıyan Meriç Nehri 100. Yıl Kürek Parkuru'nda gerçekleştirilecek organizasyonda Türkiye'nin farklı illerinden sporcular bir araya gelecek. TED Edirne Koleji Kürek Kulübü ise 12 ayrı kategoride yarışarak hem kulübünü hem de Edirne'yi temsil edecek.
Yarışlar öncesinde antrenmanlarını aralıksız sürdürdüklerini belirten TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Antrenörü Mehmet Mumcuoğlu, sporcuların uzun süredir bu organizasyona odaklandığını ifade etti.
Kendi parkurlarında yarışacak olmanın önemli bir avantaj olduğunu dile getiren Mumcuoğlu, "Türkiye Kupası sezonun en önemli organizasyonlarından biri. Sporcularımız büyük bir özveriyle çalışıyor. Fiziksel ve teknik anlamda iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Yarışlarda bunun karşılığını almayı hedefliyoruz." dedi.
Takımın motivasyonunun yüksek olduğunu belirten Mumcuoğlu, daha önce katıldıkları organizasyonlarda önemli dereceler elde ettiklerini hatırlatarak, bu başarıların üzerine çıkmayı amaçladıklarını söyledi.
Toplam 17 sporcuyla 12 kategoride mücadele edeceklerini aktaran Mumcuoğlu, "Hedefimiz kürsüde yer almak ve Edirne'ye yeni başarılar kazandırmak. Sporcularımızın performansına güveniyoruz. Kendi seyircimiz önünde en iyi sonuçları almak için mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Üç gün sürecek Gençler Türkiye Kupası'nda ilk gün eleme yarışları gerçekleştirilecek. Organizasyonun ikinci ve üçüncü günlerinde ise final müsabakaları yapılacak. Şampiyona, 28 Haziran Pazar günü dereceye giren sporcular ve kulüpler için düzenlenecek ödül töreniyle tamamlanacak.(Haber: Gülşah AK)





