TED Edirne Koleji 4’üncü sınıf öğrencileri, günlük yaşam becerilerini geliştirmeye yönelik düzenlenen atölye çalışmaları kapsamında hem eğlendi hem de hayatın içinde ihtiyaç duyacakları önemli deneyimleri uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, Şehit Asım İlkokulu bünyesinde oluşturulan “Günlük Yaşam Becerileri Evi”ni ziyaret etti. Atölye çalışmalarında çocuklar; yemek hazırlama, sofra düzeni kurma, ütü yapma, çamaşır yıkama, perde asma ve ev düzeni sağlama gibi günlük hayatta karşılaşabilecekleri pek çok işi öğretmenleri eşliğinde uygulamalı olarak deneyimledi.
Program kapsamında öğrenciler “Neşeli Mutfak”, “Pratik El Becerileri”, “Günlük Yaşam Becerileri” ve “Minik Marangozlar” atölyelerinde çeşitli etkinliklere katıldı. Çocuklar mutfak düzeni ve yemek hazırlamadan temel tamirat bilgilerine kadar birçok konuda bilgi edinirken, el işi ve dikiş çalışmalarıyla da becerilerini geliştirdi.
Atölye sürecinde öğrencilerin sorumluluk alma, planlı hareket etme, iş birliği kurma ve üretken düşünme gibi yönlerinin desteklendiği belirtildi. Uygulamalı etkinlikler sayesinde öğrencilerin özgüven kazandığı gözlemlenirken, çocuklar günlük yaşamda daha bilinçli hareket edebileceklerini ifade etti.
Etkinlik sonunda öğrenciler, öğrendikleri becerileri günlük hayatlarında kullanabilecek olmanın mutluluğunu yaşarken, program çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi. Projenin ilerleyen süreçte farklı okullarda da yaygınlaştırılmasının hedeflendiği belirtildi.(Haber:Refik USLUY)





