Edirne Orman İşletme Müdürlüğü, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında TED Edirne Koleji öğrencilerine ormanların korunması ve bakımına yönelik önemli bir eğitim verdi. Öğrenciler, fidan dikiminden yangınlara müdahale tekniklerine kadar çeşitli konularda bilgi edinme fırsatı buldu.
Edirne Orman İşletme Müdürlüğü'nün düzenlediği etkinlikte, ilkokul ve ortaokul seviyesindeki öğrencilere ormanlarla ilgili çeşitli uygulamalı eğitimler verildi. TED Edirne Koleji'nin 5. sınıf öğrencileri, öğretmenlerinin rehberliğinde, orman işletme alanında gerçekleştirilen bu özel etkinliğe katıldılar.
Öğrencilere, fidan dikimi nasıl yapılır ve fidan bakımında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında kapsamlı bilgiler sunuldu. Ayrıca, öğrenciler, orman yangınlarına müdahale etmek için kullanılan araçları yakından görme ve yangın söndürme teknikleri hakkında eğitim alma şansı buldular.
Orman yangınlarıyla mücadelede erken yaşta bilinçlenmenin önemine dikkat çeken Orman İşletme Müdür Yardımcısı Ferudun Tandoğan Güven, yangınların önlenmesi adına toplumun her kesiminin daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Anız yakma ve pikniklerde yapılan dikkatsizliklerin ormanlara büyük zarar verdiğini belirten Güven, “Yangınlar çıkmadan önce alınacak tedbirler çok daha etkili. Yangınlar sadece ağaçları değil, ormanın içindeki tüm canlıları yok eder. Bizler de bu tür olaylarla karşılaştığımızda en hızlı şekilde müdahale ediyoruz” Dedi.
Etkinlik hakkında konuşan TED Edirne Koleji öğrencilerinden Yusuf Ulusoy, bu deneyimin kendileri için oldukça öğretici olduğunu belirtti. Yangın söndürme araçlarını inceleme fırsatı bulduklarını ve bu araçlarla ilgili önemli bilgiler edindiklerini söyledi. Faikcan Akın ise, hem fidan dikmenin püf noktalarını öğrendiklerini hem de yetiştirme tekniklerini keşfettiklerini ifade etti. Akın, etkinlik için teşekkürlerini iletti.
Orman İşletme Müdürü Murat Aksoy ise, etkinliklerin hafta boyunca süreceğini ve öğrencilere doğa bilincini kazandırmayı amaçladıklarını belirtti. Bu tür organizasyonların, genç nesillere ormanların korunması konusunda daha duyarlı bir yaklaşım kazandırdığını söyledi.(Haber: Erkan KARAMAN)





