Edirne’de bulunan bir restoranda çalışan Muazzez Tüzün’ün tava ciğer ustası olduğunu öğrenenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.
Erkek işi olarak kabul edilen mesleği başarılı bir şekilde yapan Tüzün, gazetecilere yaptığı açıklamada, mesleğini yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
“USTAMI İZLEYEREK ÖĞRENDİM”
“İşi ustamı izleyerek öğrendim” diyerek tüm kadınların tava ciğer ustası olabileceğini söyleyen Tüzün, “Bu işi severek yapıyorum. Bayanlarında yapacağına inanıyorum. Genelde bu işi erkekler yapıyor, ben bir ilk olarak bu işi yapmak istedim. Bu işi çok güzel, çok zevkli, hiç göründüğü gibi değil. Tüm kadınları öğrenmeye bekliyoruz. Yapabilirler, yeter ki inansınlar. Bu işi ustamı izleyerek öğrendim.” Şeklinde konuştu.
Ciğer pişirmenin püf noktalarını anlatan Tüzün, yağ kızarmadan ya da yanmadan ciğerin tavaya atılması gerektiğini vurguladı. (Haber-Fotoğraf: Ali KARAMAN)





