Ciğerci esnaflarından Erdal Akgün, zor şartların insanları başka buluşlara ittiğini söyledi. Akgün, “Ekmeğe göre farkı az hamur tüketiyoruz. Yani beyazı az tüketiyoruz. Hem de doyurucu. Midenin hazmını da hızlandırıyor lavaş. İçinde ki ciğerle birlikte yinede hacmi ekmek kadar büyük olmuyor. Dedi.
Koronavirüs salgınında zor bir süreçten geçtiklerini söyleyen esnaflar yeni buluşlar ile tarihi lezzetler arasında olan Tarihi Tava Ciğere bir yenisini ekledi. Ciğerci Esnaflarından Erdal Akgün, Dürüm Tava Ciğer’in sadece ciğer değil lavaş yapan başka bir esnafında kazanmasını sağladığını söyledi. Zor şartların insanları yeni buluşlara ittiğini söyleyen Akgün, “Ben bu işin sadece patronuyum. Personelimizle bir toplantı yaptım. Dedim ki çocuklar bir şeyler bulun. Biz Akgünler Ciğercisi olarak daha önce yoğurtlu biberi müşteriye ilk önce biz sunduk. Söyledim personellerimize, bir şeyler bulun enteresan olsun. Özel bir şey olsun anlamında. Ama bir taraftan da Edirne’mize katkısı olsun diye düşündük. Konuştuk. İş tutacağa benziyor. Böyle olursa bundan sadece ciğer satan, ciğeri alıp pişiren değil lavaşı yapan kardeşimize de bir anlamda bizlerin ekonomik faydası oluyor. Baktım iki gün sonra çocuklar bu şekilde bir şey düşündüklerini, yapıp kendilerinin yediğini ve benimde denememi istediler. “Dedi.
“EKMEK TÜKETİMİNİ AZALTIYOR”
Ciğerci Akgün, dürüm tava ciğerin porsiyon olarak aynı olduğunu fakat ekmeğin 3’te 1 düştüğünü söyledi. Akgün, “Gerçekten ben güzel bir lezzet olarak algıladım. En azından ekmek tüketimini azaltıyor. Kilonun en büyük sorunlarından bir tanesi de fazla ekmek tüketmek diye düşünüyoruz. Lavaşla birlikte neredeyse dörtte bire düşmüş oluyor. Ekmeğe göre farkı az hamur tüketiyoruz. Yani beyazı az tüketiyoruz. Hem de doyurucu. Midenin hazmını da hızlandırıyor lavaş. İçinde ki ciğerle birlikte yine de hacmi ekmek kadar büyük olmuyor. Normalde bir ekmek kadar doyuyorsun ama aslında ekmeğin dörtte biri kadar tüketmiş oluyorsun. Hem karın, hem göz doyuyor. Gerçekten güzel bir lezzet. Yavaş yavaş siparişler hızlanmaya başladı. Bana da tutacak gibi geliyor” şeklinde konuştu. “ÇİTA HER GÜN GİT GİDE YÜKSELİYOR”
Ciğerci Akgün, lavaş tava ciğeri bulduklarında sosyal medya hesabından paylaşarak güzel tepkiler aldığını söyledi. Akgün, “Enteresan bir lezzet olarak görüyor vatandaşımız. Güzel bir lezzet olarak görüyorlar. Biz Akgünler Ciğercisi olarak düşüncemizden dolayı teşekkür ediyor müşterimiz. Çita her gün git gide yükseliyor. Fiyat farkı standart denilen ciğerle bir farkı yok. Yarım porsiyonu tamamen lavaşa sardırıyoruz. Yeni bir lezzet olmasına rağmen ben bunu internet ortamında paylaştım. Ertesi sabah saat 10 buçuk gibi yavaş yavaş siparişler gelmeye başladı. O gün 20-25 sipariş aldık. Dönüşler müşterimizden çok iyi, teşekkür ediyorlar. Şu anda günde 30-40 dürüm ciğere siparişine çıkmış durumdayız” dedi. (Haber-Fotoğraf: Umut IŞIK)
Koronavirüs salgınında zor bir süreçten geçtiklerini söyleyen esnaflar yeni buluşlar ile tarihi lezzetler arasında olan Tarihi Tava Ciğere bir yenisini ekledi. Ciğerci Esnaflarından Erdal Akgün, Dürüm Tava Ciğer’in sadece ciğer değil lavaş yapan başka bir esnafında kazanmasını sağladığını söyledi. Zor şartların insanları yeni buluşlara ittiğini söyleyen Akgün, “Ben bu işin sadece patronuyum. Personelimizle bir toplantı yaptım. Dedim ki çocuklar bir şeyler bulun. Biz Akgünler Ciğercisi olarak daha önce yoğurtlu biberi müşteriye ilk önce biz sunduk. Söyledim personellerimize, bir şeyler bulun enteresan olsun. Özel bir şey olsun anlamında. Ama bir taraftan da Edirne’mize katkısı olsun diye düşündük. Konuştuk. İş tutacağa benziyor. Böyle olursa bundan sadece ciğer satan, ciğeri alıp pişiren değil lavaşı yapan kardeşimize de bir anlamda bizlerin ekonomik faydası oluyor. Baktım iki gün sonra çocuklar bu şekilde bir şey düşündüklerini, yapıp kendilerinin yediğini ve benimde denememi istediler. “Dedi.
“EKMEK TÜKETİMİNİ AZALTIYOR”
Ciğerci Akgün, dürüm tava ciğerin porsiyon olarak aynı olduğunu fakat ekmeğin 3’te 1 düştüğünü söyledi. Akgün, “Gerçekten ben güzel bir lezzet olarak algıladım. En azından ekmek tüketimini azaltıyor. Kilonun en büyük sorunlarından bir tanesi de fazla ekmek tüketmek diye düşünüyoruz. Lavaşla birlikte neredeyse dörtte bire düşmüş oluyor. Ekmeğe göre farkı az hamur tüketiyoruz. Yani beyazı az tüketiyoruz. Hem de doyurucu. Midenin hazmını da hızlandırıyor lavaş. İçinde ki ciğerle birlikte yine de hacmi ekmek kadar büyük olmuyor. Normalde bir ekmek kadar doyuyorsun ama aslında ekmeğin dörtte biri kadar tüketmiş oluyorsun. Hem karın, hem göz doyuyor. Gerçekten güzel bir lezzet. Yavaş yavaş siparişler hızlanmaya başladı. Bana da tutacak gibi geliyor” şeklinde konuştu. “ÇİTA HER GÜN GİT GİDE YÜKSELİYOR”
Ciğerci Akgün, lavaş tava ciğeri bulduklarında sosyal medya hesabından paylaşarak güzel tepkiler aldığını söyledi. Akgün, “Enteresan bir lezzet olarak görüyor vatandaşımız. Güzel bir lezzet olarak görüyorlar. Biz Akgünler Ciğercisi olarak düşüncemizden dolayı teşekkür ediyor müşterimiz. Çita her gün git gide yükseliyor. Fiyat farkı standart denilen ciğerle bir farkı yok. Yarım porsiyonu tamamen lavaşa sardırıyoruz. Yeni bir lezzet olmasına rağmen ben bunu internet ortamında paylaştım. Ertesi sabah saat 10 buçuk gibi yavaş yavaş siparişler gelmeye başladı. O gün 20-25 sipariş aldık. Dönüşler müşterimizden çok iyi, teşekkür ediyorlar. Şu anda günde 30-40 dürüm ciğere siparişine çıkmış durumdayız” dedi. (Haber-Fotoğraf: Umut IŞIK)