MHP Edirne İl Başkanlığı da Filistin bayrağı asarak zulme dikkat çekti. MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, Filistin’in kan ağladığını ifade ederek, “İsrail devleti bomba yağdırıyor, çocukları, yaşlıları katlediyor. Acımasız bir şekilde Filistin’e kan ağlatıyor. İnşallah İsrail akıtmış olduğu kanda boğulur. MHP olarak Filistin devletinin yanındayız.” Diye konuştu.
Mescid-i Aksa’nın ilk kıble olduğunu ifade eden Tercan, “Kudüs’ü Müslümanlardan arındırma faaliyeti esasen tüm insanlığın, tüm insani değer ve mirasın gözlemleri altında gerçekleşiyor. Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir. Kudüs, hiçbir şartta vazgeçmeyeceğimiz kutsalımızdır. 400 yılı aşan bir süre ecdadımızın hâkimiyeti altında bulunmuştur. Bu süre zarfında en huzurlu, en barışçı dönemini yaşamıştır. Kudüs'ün siyonizmin, Haçlı heveslerinin, batıl emellerin tuzağına ve kapanına kıvrana kıvrana düşmesi kabul edilemez.” Şeklinde konuştu
‘FİLİSTİN HALKI İLE BERABERİZ’
Tercan, Filistin için ellerinden gelenin fazlasını yapmaya hazır olduğunu söyledi. Tercan, “MHP Edirne il teşkilatı olarak Filistin bayrağını il binamıza astık bu da Filistin halkı ile beraber olduğumuzu gösteriyor.” Dedi.
Tercan bu hafta Filistin bayrağının yanına Uygur Türklerinin bayrağını asacaklarını ifade etti.
‘İNŞALLAH UYGUR TÜRKLERİ DE ESKİ GÜNLERİNE DÖNER’
Filistin’in yaşamış olduğu bu ıstırabın bir benzerini Uygur Türklerinin yaşadığını belirten Tercan, “İnşallah Uygur Türkleri de dualarımızla mücadelecimizle eski günlerine döner. MHP olarak Türklük bedenimiz İslamiyet ruhumuzdur. Uygur Türkleri için de üzerimize düşen her ne ise fazlasıyla yapmak için de elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Her zaman için Uygur Türkleri hakkında üzerimize düşen her ne ise yapmak için hazır beklemekteyiz. Hem Filistin’in hem Uygur Türklerinin bayrağı bizim için öz ve öz bayrağımız sayılmaktadır.” Dedi.
‘İSLAM ÜLKELERİ GEREKEN HASSASİYETİ GÖSTERMİYOR’
İslam ülkelerinin hassasiyet göstermediğini belirten Tercan, “İslam ülkelerini kınıyorum. İslam ülkeleri gereken hassasiyeti göstermiyor. Filistin’e canı gönülden destek veren Türkiye'dir. Bizi asıl üzen, hatta kahreden, İslam âleminin perişan hâlidir. Bu kadar hayati bir meselede dahi bir bütünlük sağlanamayacaksa, ne zaman ve hangi olay karşısında sağlanacak. 1 buçuk milyarlık İslam âleminin, 8-10 milyonluk bir devletçiğe bu kadar sessiz kalması, aslında İsrail’in bu cüreti nereden bulduğunun en önemli göstergesidir” Diye konuştu
İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, daha önce yaptığı açıklamalarda katliamları kınadığını belirtmişti. Demir, “Necip milletimiz her zaman mazlumun yanında olmuştur. Doğu Türkistan’da ve Mesci-i Aksada yapılan katliamları nefretle kınıyoruz.” İfadelerine yer verdi. İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı zulmün karşısında olduklarını ifade ederek astığı afişte ‘Mescid-i Aksaya İsraillin, Doğu Türkistan’a Çinin yaptığı katliamı nefretle kınıyoruz ‘ifadelerine yer verilerek Türkiye, Doğu Türkistan, Filistin bayrakları parti binasına astı.(Haber-Fotoğraf: Alp Togan BOLU)





