Haber:Birol Çakan
Havaların ısınması, şehir merkezine yakın alanlarda çeltik ekiminin yapılması, komşu ülke Yunanistan’ın yeteri ilaçlamayı yapamaması gibi nedenle sayısı arttığı belirtilen sivrisineğe karşı Edirne Belediyesi topyekûn bir mücadele başlattı. Yıl boyunca sivrisineğin üreme alanlarında ilaçlama yapan ekiplerin sayısını yaz döneminde artırdı.
Edirne’de şehir merkezine yakın çeltik alanları, Meriç kıyısında, insanların evlerine çekildiği saatlerde ilaçlama yapılıyor. Avrupa Birliği standartlarında ve çevreye zarar vermeyen ilaçların kullanıldığı mücadele ile sivrisinekler kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
Şehir merkezinde ise Edirne Belediyesine ait olan golf aracı ile sivrisineklere ilaç atılıyor. Vatandaşların bazıları akşamüzeri evlerinden çıkamadıklarını sivrisineklerin aniden bastıklarını ve bir saat sonra kaybolduklarını dile getirdiler.





