Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu’nu ziyaret etti.
Ziyaret hakkındaki görüşlerini paylaşan Tekin, “Diyanet İşleri Başkanlığı’mız, İl Müftülüğü’müz dinimizin inanç, ibadet ve ahlak esaslarını milletimize anlatan ve bu esasların milletçe yaşanması için büyük gayret sarfeden çok önemli kurumlarımızdır. Kendilerine çalışmalarında Allah’tan muvaffakiyetler dilerim.” dedi.
Son zamanlarda sıklıkla devam eden Kutsal Kitabımız Kuran-ı Kerim’e yönelik saldırılarla ilgili değerlendirme de yapan Tekin, “Kuran’ın kutsallığı ve Müslümanlar için değeri tartışılmazdır. Herhangi bir dine mensup olmayan biri bile dini metinlere saygı duyar. Din ve vicdan özgürlüğü bunu gerektirir. Ancak bazı ülkelerde hükümetler tarafından planlı olarak desteklenen Kur’an yakma eylemleri var. Bu saldırılar vicdan özgürlüğü üzerinden açıklansa da arka planda farklı hesaplar var. Bunu yapanların kişisel amacı Müslümanlara hakaret etmek, onları kışkırtıp terörize etme gayretiyle, duygusal tepki vermeye sevk etmek. Kur'an-ı Kerim bizim yüce dinimizin kitabıdır, Cenab-ı Allah'ın bütün insanlığın kurtuluşu için göndermiş olduğu kitaptır ve bu kutsalımıza yapılacak en ufak bir saldırıyı da kesinlikle kabul etmiyoruz.” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)