Edirne’ye komşu Bulgaristan’da günlerdir etkili olan orman yangınıyla ilgili sevindiren haber geldi. Plovdiv bölgesinde Mihiltsi köyü yakınlarında başlayan ve tedbir amacıyla 40 kişinin tahliye edilmesine neden olan yangının kontrol altına alındığı bildirildi. Bölgede ekiplerin soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.
Bulgaristan Ulusal Radyosu’nun (BNR) Plovdiv İtfaiye Müdürü Vasil Dimov’un açıklamalarına dayandırdığı bilgilere göre, Hisarya Belediyesine bağlı Mihiltsi yakınlarında çıkan yangınla mücadelede gece boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
Yangına müdahale eden ekiplerin çalışmaları sonucunda “Otdih” yazlık bölgesini çevreleyen alevlerin söndürüldüğü belirtildi. Bununla birlikte bazı bölgelerde yangının tamamen etkisini yitirmediği ve için için yanmaların devam ettiği kaydedildi.
Yangın bölgesinde soğutma ve kontrol faaliyetleri sürerken, dört itfaiye ekibinin yanı sıra Hisarya Devlet Orman İşletmesine bağlı bir ekibin de çalışmalara destek verdiği aktarıldı. Ekiplerin olası yeniden alevlenmelere karşı bölgede tedbirlerini sürdürdüğü bildirildi.
Yangın nedeniyle 23 Eylül tarihinde Mihiltsi ve Pesnopoy köylerinin bulunduğu alanda kısmi afet durumu ilan edilmişti. Bölgedeki vatandaşların gelişmeler konusunda hızlı şekilde bilgilendirilmesi amacıyla BG-Alert sistemi de devreye sokulmuştu.
Alevlerin tehdit oluşturduğu “Otdih” yazlık bölgesinde yaşayan veya bulunan 40 kişi, güvenlik amacıyla bölgeden tahliye edilmişti. Yangın sırasında herhangi bir kişinin yaralanmadığı açıklanırken, ekiplerin müdahalesiyle can kaybının önüne geçildi.
Alevlerin geniş bir alana yayılma ihtimali üzerine bölgeye toplam 16 itfaiye ekibi sevk edilmiş, söndürme çalışmalarına Bulgaristan Hava Kuvvetlerine ait iki helikopter de havadan destek vermişti.
Yangının çıkış nedeninin belirlenmesine yönelik incelemenin ise sürdüğü bildirildi.(Haber: Refik USLUY)





