Edirne’de Cuma günleri kurulan ve yerli, yabancı turistlerin gözdesi haline gelen Ulus pazarında geçtiğimiz haftalara göre bu hafta daha fazla yoğunluk yaşandı.
UPEK Başkanı Bülent Reisoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Edirne’mizin gözbebeği olan pazarımız bugün de faaliyetlerini sürdürüyor. Edirne halkımız ve Bulgaristan vatandaşları, pazarımızdan yoğun bir şekilde alışveriş yapıyorlar. Pazarımız sayesinde kentte de bir hareketlilik, bir canlılık sağlanmaktadır. Önümüzdeki günlerde bu hareketliliğin daha da çoğalacağını düşünüyoruz. Bulgaristan vatandaşlarının geçtiğimiz haftalarda daha az gelmeye başlaması normaldir. Hava şartlarının imkan vermemesi dolayısıyla gidiş gelişlerde azalmalar yaşandı. Şimdi hava şartları düzeliyor, yaz gelecek. Alışveriş kat kat artabilir. Pazarımız merkezi bir konumda bu yüzden alışverişlerini rahat rahat yapabiliyorlar. Çarşıyı ve tarihi yerleri geziyorlar. Önümüzdeki günlerde daha çok gelmeye başlayacaklar. Tabi ki kış döneminde böyle azalmalar olabilir. Kış aylarında insanların alım güçleri düşer, yaz aylarında bu çoğalır. Bunda bir sıkıntı yok.” dedi.
“KÜLFET OLMADAN NİMET OLMUYOR”
Hızlı tren çalışmaları hakkında da konuşan Reisoğlu, “Hızlı tren çalışmaları devam ediyor. Bizim otoparklarımızda bir düzenleme yapıldı. Onlarla ilgili sıkıntılarımız oldu. Hızlı tren çalışmalarımız bitince bölge daha açılacak, şık olacak. Tabi ki külfet olmadan nimet olmuyor. Hızlı trenin bir an önce Edirne’ye kazandırılması gerekiyor. Halkımız da bunu bekliyor. Bu kısa dönemli sıkıntıları hep birlikte atlatacağız.” İfadelerini kullandı. (Haber-Fotoğraf: Alp Togan BOLU)





