Ağustos 2022 tarihinde açılan Edirne Olgunlaşma Enstitüsü çalışmalarına başlayarak açmış olduğu atölyeler dün itibariyle tatile girdi. Şubat ayında Edirne kari, çini, seramik, görsel sanatlar, koza, deri ve saraciye gibi 9 farklı el sanatlarında atölyelerini açmıştı. Eylül ayında yeniden atölyeler açılacak.
Tarihsel süreçte kaybolmuş ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatları, Edirne Olgunlaşma Enstitüsünde gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Deveci Han Kültür Merkezi'nde atölyelerde yapılan ürünler Selimiye Cami'nin arkasaında bulunan satış mağazaında vatandaşların beğenisine sunuluyor. Şubat ayı ititabriyle başlayan ve bugüne devam eden atölye çalışmaları dün itibayle 1 aylık tatile giriyor.
Edirne'de Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Elif Cevher, Olgunlaşma Enstitüsü öğretmenlerinin dün itibariyle tatile çıktığını söyledi. Cevher, "Şubat ayından beri atölye çalışmalarımız başlamıştı. Öğretmen arkadaşlarımız burada kendi üretimlerinde çok işler yaptılar. Bu ürünlere istinaden Selimiye Cami'nin arakasında Haziran ayında satış mağazamız açıldı. Bugün itibariyle öğretmenlerimiz tatile çıkacaklar. Eylül ayında artık başvurularımızı açacağız. Tekrardan sınavla öğretmenlerimizin başvurusunu alacağız. Devecihan Kültür merkezinde aktif haldeyiz, buradaki atölyeleri kullanıyoruz. Burada 9 tane atölyemiz mevcuttur. Bunlar Edirne kari, çini, seramik, görsel sanatlar, koza, deri ve saraciye gibi atölyelerimiz mevcuttur. Edirne'nin tarihi ve kültürel geçmişine aaslında biz burada ışık tutmaya çalışıyoruz. Geçmişten geleceğe bir köprü olarak da adlandırabiliriz." Dedi.
Eylül ayı itibariyle atölyeler yeniden açılarak çalışmalarını sürdürecek. (Haber: Hasan Boyacıoğlu)




