Edirne’de şehir içi ulaşımı kullanan vatandaşlara göre fiyatların biraz fazla arttığını vurgulandı. Edirne’de bazı vatandaşlar ise ETUS'un almış oldukları ücrete göre bir hizmet vermediğini iddia etti.
Edirne Belediye Meclisi Ocak ayı Meclis toplantısında ulaşım fiyatlarına zam yapılarak Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS)'nde kartlı sivil biniş 6 lira 88 kuruştan 9 liraya, öğrenci ücreti 4 lira 75 kuruştan, 6 lira 45 kuruşa, kredi kartı temassız kartı kullanımı 10 lira, QR biletler ise 11 lira olarak kabul edilen karar tebliğ edilerek dün itibariyle yeni tarifeye geçildi. ETUS’ta nakit binişlerde dün itibariyle kalktı. Kent sakinleri şehir içi ulaşımın çok pahalı olduğunu dile getirdiler.
“ŞEHİR İÇİ ULAŞIMA ÇOK FAZLA ZAM YAPILDI”
Edirne yaşayan Beyazıt Kıbrıs, Ulaşıma çok fazla zam yapıldığını belirtti. Kıbrıs, “Şehir içi ulaşıma çok fazla zam yapıldı. Şehir içi ulaşım fiyatları çok yükseldi. Edirne’de gidilen mesafe çok fazla değil ama ücretler çok fazla. Vatandaşlar olarak fiyatların daha uygun olmasını istiyoruz.” Dedi.
Kıbrıs, ETUS’un aldığı ücrete göre vatandaşlara iyi bir hizmet vermediğini öne sürdü. (Haber: Fotoğraf: Alp Togan BOLU)





