Edirne İl Müftülüğü, Genç TDV Edirne ve Diyanet Gençlik tarafından düzenlenen “Filistin: Dün, Bugün, Yarın” temalı konferans, Fatih Sultan Mehmet Kur’an Kursu Konferans Salonu’nda geniş katılımla gerçekleştirildi. Programın moderatörlüğünü Dr. Yusuf Çopur üstlendi.
Etkinliğin konuşmacısı olan Avukat ve Arabulucu Zeki Arıtürk, Filistin meselesini tarihsel kökenlerinden günümüzdeki siyasi ve hukuki sürece kadar farklı yönleriyle ele aldı. Arıtürk, bölgede yaşanan insani dramı ve uluslararası toplumun sorumluluklarını vurgulayarak, özellikle son dönemde artan krizlere dikkat çekti.
Konferans boyunca gençlerin yoğun ilgi gösterdiği, güncel gelişmeler ve Filistin’in geleceğine ilişkin sorularla aktif katılım sağladığı görüldü. Programın, gençler arasında konuya yönelik farkındalığı artırmayı amaçladığı ifade edildi.
Etkinliğin sonunda İl Müftüsü Ercan Aksu, konuşmacı Zeki Arıtürk’e teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu. Konferans, katılımcıların duyarlılığını güçlendiren verimli bir buluşma olarak tamamlandı.(Haber:Erkan KARAMAN)





