Edirne’nin Meriç ilçesinde görev yapan öğretmen Aydan Nur Batuk, Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı “Maarif Modelinde Öğretmen Olmak” video serisine konuk oldu. Öğrencileriyle yürüttüğü çalışmaları ve öğretmenlik deneyimlerini paylaşan Batuk, Meriç’i ulusal platformda temsil etti.
Edirne’nin Meriç ilçesinde eğitim veren Aydan Nur Batuk’un mesleki deneyimleri, Milli Eğitim Bakanlığının hayata geçirdiği ÖğretmenİZ projesi kapsamında Türkiye genelindeki izleyicilerle buluştu. Bakanlığın resmi YouTube kanalında yayımlanan video serisinde yer alan Batuk, öğretmenlik anlayışını ve öğrencilerine yönelik çalışmalarını anlattı.
Eğitim alanında örnek çalışmalar gerçekleştiren öğretmenlerin deneyimlerini görünür kılmayı amaçlayan proje, farklı bölgelerde görev yapan eğitimcilerin uygulamalarını daha geniş kitlelere ulaştırıyor. Batuk’un seride yer alması da Meriç’teki eğitim faaliyetlerinin tanıtılması açısından dikkat çekti.
“Maarif Modelinde Öğretmen Olmak” başlıklı video serisinde konuşan Aydan Nur Batuk, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde yürüttüğü çalışmalara değindi. Öğrencilerin öğrenme sürecine aktif katılımını önemseyen yaklaşımını paylaşan Batuk, mesleki birikimini ve sınıf içindeki deneyimlerini aktardı.
Öğrencileriyle güçlü bir iletişim kurmayı önemseyen öğretmen Batuk, eğitim sürecinin yalnızca derslerle sınırlı olmadığını ortaya koyan çalışmalarından ve öğrencilerin gelişimine yönelik uygulamalarından da söz etti.
Milli Eğitim Bakanlığının video serisinde Meriç’te görev yapan bir öğretmene yer verilmesi, ilçenin eğitim alanındaki çalışmalarının daha geniş kitlelere ulaşmasına katkı sağladı.
Mesleki deneyimlerini paylaşarak diğer eğitimcilere de ulaşma fırsatı bulan Aydan Nur Batuk’un yer aldığı içerik, Edirne eğitim camiası açısından da öne çıkan gelişmeler arasında yer aldı.
Batuk’un konuk olduğu video, Milli Eğitim Bakanlığının ÖğretmenİZ YouTube kanalında “Öğretmenin İzinde, Öğrenmenin Merkezinde!” başlığıyla izlenebiliyor.(Haber: Refik USLUY)





