Türkiye Kürek Federasyonu’nu tarafından düzenlenen Gençler Türkiye Kupası Kürek Yarışları için geri sayım başladı. 11-13 Temmuz tarihleri arasında Edirne Meriç Nehri’nde gerçekleştirilecek şampiyonaya 25 kulüpten 400 sporcunun katılması bekleniyor. Türkiye Kürek Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nesim İba, şampiyonaya Edirnelileri davet etti.
Türkiye’nin ilk ve tek olimpiyat standartlarındaki kürek parkuru Meriç Nehri’nde hazırlıklar devam ediyor. Türkiye Kürek Federasyonu tarafından düzenlenen Gençler Türkiye Kürek Yarışları heyecanı için geri sayım başladı.
Kürekçiler günler öncesinden Edirne’ye gelerek kampa başladı. Meriç Nehri’nde günde 2 antrenman yapan sporcular, şampiyonaya yoğun şekilde hazırlanıyor.
Edirne Valiliği ve TED Edirne Koleji’nin katkılarıyla gerçekleşecek olan yarışlara 25 kulüpten 400 sporcunun katılması bekleniyor.
2 bin ve bin metrelik parkurlarda kadın ve erkek klasmanlarında, 15 yaş altı (Küçükler), 17 yaş altı (Yıldızlar) ve 19 yaş altı (Gençler) kategorilerinde yarışlar yapılacak.
Sporcular, tek çifte, iki çifte, dört çifte, iki tek, dört tek ve sekiz tek sınıflarında kıyasıya rekabet edecek. 11 Temmuz Cuma günü eleme yarışlarıyla başlayacak organizasyonun final heyecanı ise 12 ve 13 Temmuz tarihlerinde yaşanacak.
Ayrıca, bu yıl Master kürekçilerin de suya ineceği özel yarışlar da organizasyon kapsamında yer alacak.
Türkiye Kürek Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nesim İba, şampiyonayı heyecanla beklediklerini söyledi. Şampiyonaya geniş bir katılımın olmasını beklediklerini belirten İba, kayıtların devam ettiğini aktardı. Kürek sporunun Edirne’de gün geçtikçe yaygınlaştığını ifade eden İba, “Kentte kürek sporu her geçen gün popüler hale geliyor. Buraya şampiyona için binlerce kişi geliyor. Sporcular, sporcuların antrenörleri ve aileler turizme de katkı sağlıyor. Edirne’de bizde bu şampiyonaları en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Parkurumuz henüz 1 yıllık olmasına rağmen birçok organizasyona ev sahipliği yaptı ve yapmaya devam da edecek. Biz burada oluşturacağımız alanlarla kürekçilerimize en iyi olanakları sağlayacağız. Milli Takımımız, kulüplerimizin ve uluslararası takımların kamp merkezi haline getireceğiz.” Dedi.
İba, şampiyonada birçok genç kürekçinin suya ineceğini ve bu anlamda çok önemli olduğunu vurguladı.
Geleceğin Milli Takım sporcularının Meriç Nehri’nde deneyim kazandığına değinen İba, yarışlarda rekabetinde üst düzey olduğunu dile getirdi.
İba, tüm Edirnelileri hafta sonu Meriç Nehri’nde davet etti.(Haber. Hasan Yiğit KONAKLILAR)





