Bir afetin yaşanmasının ardından hayatta kalanların yaşamlarına devam etmeleri ve olası kayıpların da azalmasında toplanma alanları önemli yer tutuyor. Acil toplanma noktaları sadece deprem riskine karşı değil, diğer doğal afet risklerine karşıda vatandaşların güvende kalmasını sağlıyor.
Mithatpaşa Mahalle Muhtarı Turgut Sarıbaşak, doğal afetlerde toplanma alanlarının önemli olduğunu ifade etti. Sarıbaşak, Edirne Belediyesi tarafından 24 mahalleye doğal afetler için proje yapıldığını belirtti. 24 mahallede acil durum toplanma yerlerinin asıldığını ifade eden Sarıbaşak, Kaleiçi bölgesinde Polis Parkının Pazartesi Pazarının ve Muradiye Camii toplanma alanı olarak belirlendiğini söyledi.
Pazartesi Pazarında bulunan otobüs durağının toplanma alanını olacağını belirten Sarıbaşak, “24 mahallede acil durum toplanma yerleri asıldı. Çok güzel bir yer. Bizim Kaleiçi mevkinin toplanma alanı Polis Parkı, Pazartesi Pazarı alanı ve Muradiye Camii olarak belirlendi. Biz Belediye Başkanımızla da konuştuk. Muradiye Cami olarak belirlenen alanı şimdi ETUS durağı olarak kullanılan alanda değişiklik yapabiliriz dediler. Şimdiki otobüs toplanma yeri acil toplanma noktası olacak. Vatandaşların da bunları bilmeli, bunları duyurmamız gerekiyor. Mithatpaşa Mahallesi ve Kaleiçi semti olarak 3 acil durum toplanma noktası belirlendi. Ama Muradiye Cami olarak belirlenen nokta eski minibüs durağı olarak değiştirilecek.” Şeklinde konuştu. (Haber-Fotoğraf: Alp Togan BOLU)





