Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği Edirne Temsilciği 2025–2026 dönemi için gönüllü arama kurtarma ekibi başvurularını açtı. Ücretsiz olarak verilecek eğitimlerle, kentte afetlere hazırlıklı ve donanımlı bir gönüllü ağı oluşturulması hedefleniyor.
Dernek tarafından yapılan duyuruda, katılımcılara afet bilinci ve gönüllülük, hafif arama kurtarma, afet psikolojisi, temel yangın söndürme, ilk yardım ve afet haberleşmesi gibi birçok alanda kapsamlı eğitimler sunulacağı belirtildi. Eğitimlerin uygulamalı olarak gerçekleştirileceği, gönüllülerin sahada gerçek senaryolarla pratik yapma imkânı bulacağı ifade edildi.
Ekip lideri yardımcısı Ümit Arda, afetlerde doğru müdahalenin hayat kurtardığını belirterek, afet bilincinin toplumun tüm kesimlerine yayılması için daha fazla gönüllüye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.
Başvuru yapmak isteyenlerin derneğin ilan ettiği iletişim kanallarından süreçle ilgili detaylı bilgi alabileceği aktaran Arda, “Mahalle bazlı afet gönüllülüğü sistemiyle, olası bir afet anında ilk müdahaleyi yapabilecek, temel bilgi ve becerilere sahip gönüllüler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda yeni dönemde temel afet bilinci, arama kurtarma, ilk yardım, haberleşme, çadır kurulumu ve malzeme kullanımı gibi birçok uygulamalı eğitim gerçekleştirilecektir. Edirne genelinde aktif olarak görev yapan Mahalle Afet Gönüllüleri, geçtiğimiz dönem boyunca başta orman yangınları olmak üzere çeşitli afet ve acil durumlarda görev alarak, kentte afet farkındalığının artırılmasına önemli katkılar sundu.” Dedi.
Arda, afetlere karşı daha dirençli bir Edirne için tüm vatandaşları gönüllü olmaya davet etti.(Haber: Hasan Yiğit KONAKLILAR)
Tahmini okuma suresi: 2 dakika.





